Vår historia

Vår historia

VÄLKOMMEN!

Bra att veta:

 

Nuläge

Idag har vi te från alla världens hörn. Vi importerar från flera länder och vi gör även egna blandningar. Vi väljer alltid de bästa råvarorna och ser till att även hålla ett sort sortiment av ekologiska teer. 

Historia

Sedan 2002 har jag själv, (Ehsan), och min pappa, (Pappa), haft en te-butik på Södraförstadsgatan i Malmö. Först låg butiken på Södraförstadsgatan 66 men vi flyttade till lokalen bredvid, alltså Södraförstadsgatan 68. 

Butiken har inte alltid varit en tehandel, men det tog inte många månader från att vi tog över lokalen tills vi började omvandla den till en tehandel. Det hela började med att vi köpte ett restparti te från en tehandlare som la ner sin verksamhet. Det var 30 sorters gammalt te som nästan tappat smaken. Men när vi väl fick in teet i vår egen affär upptäckte vi snabbt att gammalt, smaklöst te fortfarande är bättre än inget te...men det är inte bra. Någonstans där bestämde vi oss för att göra oss av med det dåliga teet och allt annat i affären och istället fylla upp butiken med RIKTIGT bra te och RIKTIGT fina tetillbehör. Sedan dess åker Pappa till Kina varje år för att utbilda sig om te, tekultur, tedrickande och givetvis för att köpa te. Han reser runt i Kina till olika producenter i olika delar av landet för att se till att vi alltid kan leverera det finaste och bästa teerna till våra kunder. 

sam-3329.jpg

Sortiment

Vi vet att många gillar sitt te med mycket smak av blommor och bär och frukter så vi har en hel del av det. Vissa är verkligen te-nördar precis som Pappa, och vill bara dricka det mest exklusiva av de finaste teerna, som en riktigt fin Pu-Erh eller kanske ett vitt te så vi har massor av det också. Och sedan vill vi såklart ha kannor och tekoppar, filter, te-silar och kanske något gott att njuta av tillsammans med teet så vi ser till att alltid ha massor av allt detta. Det är därför våra kunder älskar att köpa sitt te från oss. 

pappas-hero.jpg

Te & miljö

Det måste gå att odla te även i framtiden, om våra barn och barnbarn ska få njuta av denna ädla dryck. Givetvis förstår vi sambandet mellan te och miljön och arbetar intensivt och kontinuerligt för att dels bli mer miljövänliga själv, dels trycka på både leverantörer och kunder att göra det samma. Faktum är ju att oavsett om du är tedrickare, kaffedrickare, läskdrickare eller fastande och inte dricker alls - vi har bara denna planeten att tillgå. Vi måste alla gemensamt ta hand om den och varandra.