Tesil, Tefilter i klorfritt oblekt 100% bomull - 11cm

(No reviews yet) Write a Review
kr29.00
Weight:
0.03 KGS
Adding to cart… The item has been added

1 st tefilter/ tesil i tyg i ett paket

Ett paket om 1 st tefilter i vitt, oblekt, klorfritt tyg - De här är ett rundt tefilter med 11 cm i omkrets, där tyget i silen hålls upp av en metallring. Det finns ett handtag för att doppa teet med enkelhet och sedan ta ut det ur tekannan. 

Tefilter som dessa i tyg är främst till för dem som har sitt favorit te och använder tesilen till samma te om och om igen.

Tesilar eller tefilter i tyg är främst till för tekannor men kan också användas till tekoppar.  

Speciellt tefilter i ren bomull

Tesil eller tefilter i tyg är i regel bättre än både de i papper, de i metall och de i nylon. Generellt slipper man bismak av papper från billiga pappersfilter. Visserligen slipper man papperssmaken i nylonfiltren, men varken pappersfilter eller nylonfilter är särskilt miljövänliga då de är slit & släng produkter som man använder en enda gång innan produkten är förbrukad. Lite som en vanlig tepåse.

Tesilar i metall är bättre då de är återanvändningsbara och inte heller tillsätter någon bismak till teet. Problemet med dessa är att tebladen inte får vecklas ut och finhackat te eller roiboos lätt finner sin väg ut från tesilen och in i koppen.

Tesil eller tefilter i tyg håller tebladen inne men låter alla smaker passera igenom. Även om man brygger riktigt finhackat CTC te eller roiboos te. Om tesilarna eller tefiltren dessutom är klorfria och av ren bomull, slipper man oönskade bismaker.

Rengöring av tefiltret

Tänk på att det vita tyget kommer att färgas direkt av det te du brygger i tefiltret. Tyget kommer sedan att behålla den färgen. Således rekommenderar vi att du dedikerar ett filter per tesort du dricker. Tefärgen som sätter sig i bomullet är inget farligt och är inte heller orent. Visst går det att bleka tyget åter med starka kemikalier och blekmedel, men då tesilen/ tefiltret skall användas för te som du eller någon när och kär sedan ska dricka, rekommenderar vi att INTE använda starka kemikalier eller blekmedel för att rengöra dessa tefilter.

Just de här tefilterna behöver sköljas efter varje användning och lufttorka mellan tebryggningar, så att de håller sig fräscha. Vi rekommenderar handtvätt. Rengör tesilen/tefiltret för hand med varmt vatten och om det behövs (det är sällan det behövs) diskmedel. Skölj noga efter så att inget diskmedel ligger kvar i tyget och krama ur det mesta vattnet och låt sedan hängtorka.

Lär dig leva med att de här tefiltrena är funktion över form och de ser inte alls roliga ut när de hänger och torkar. Finn istället trygghet i att du använder miljövänliga tefilter som inte bara funkar ypperligt, utan även värnar om smakupplevelsen av teet du valt att brygga.

Sammanfattning:

 • 1 st i ett paket.
 • I klorfritt bomull
 • Lämplig för tekannor
 • Diskas för hand.
 • Passar alla teblad och tesorter
 • En tesort per filter

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • I butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA