Tehuva / Tea Cosy - Handgjord - Made in Sweden

(No reviews yet) Write a Review
kr299.00
Weight:
0.70 KGS
Adding to cart… The item has been added

Tehuva eller tea cosy?

Självklart heter det tehuva på svenska och tea cosy på engelska, men så har vi det här med internationaliseringen av språket och svengelskan som blir mer och mer norm för varje år. Kunder som frågar efter tehuvor, använder sig av bägge uttryck i ungefär samma utsträckning. 

Vad är unikt med våra Tehuvor?

Våra tehuvor är alla handgjorda, i Sverige, av vår vän och kollega - Samah. Det här henne ni kan se på bilden. Samah stickar våra tehuvor för hand, med material hon själva valt, i mönster hon bestämt och i färger hon tycker är fina. Dessa tehuvor är av akrylgarn och är tvättbara i 30°C. 

Tehuvans historia & bakgrund

Även om tehuvans historia kan ses ha börjat när te introducerades till Storbritannien på 1660-talet, var den första dokumenterade användningen av en tehuva i Storbritannien 1867. Det ska tydligen ha varit hertiginnan av Bedford som, genom att etablera det här med brittisk "afternoon tea" 1840, skulle ha introducerat och gjort tehuvan trendig.

Eftermiddagste eller afternoon tea var tiden för nätverksbyggande och att hålla sig uppdaterad med aristokratins skvaller och aktuella nyheter. Med allt prat hann tekannan bli kall, vilket ibland ledde till förkortade möten. Något som ingen önskade. Tehuvor populariserades under slutet av 1800-talet och dök upp i många hushåll i Storbritannien, motiverade av besattheten att dekorera och täcka föremål, som är karakteristiskt för den viktorianska eran.

Tehuvor började användas i Nordamerika under samma period. Tidningar från den tiden avslöjar att tehuvor åtnjöt en plötslig och oväntad ökning i popularitet hos allmänhetens. I synnerhet bland kvinnor som var värdinnor för tesällskap och hade tebjudningar. Tidningar skrev ofta om tehuvor, dess dekorationer, trender inom tehuvor och DIY guider för att själva producera och dekorera tehuvor.

Dock vill vi uppmärksamma att även inom rysk tekultur fanns en tradition av att täcka över sin samovar med en filt, som någon slags rese-tehuva. Således har vi inkluderat tehuvan under både engelsk tekultur och rysk tekultur.

Tehuva som present

Känner du någon som har en tekanna som de verkligen tycker om? Någon som är exceptionellt rädd om sin tekanna? Någon som är tedrickare och som älskar allt terelaterat? Ja, då kan en handgjord tehuva vara precis vad hen behöver!

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA