Tekanna i lergods - handgjord - oglaserad - ca 0.35L - Yixing Boccaro

(No reviews yet) Write a Review
kr379.00
Weight:
1.00 KGS
Adding to cart… The item has been added

Utseende & finish

En fin, matt men robust tekanna i ordentligt lergods. Oglaserad. Yixing Boccaro, där yixing är benämningen av denna form av kinesiska, handgjorda tekannor som avses användas för en enda tesort (oglaserad) och boccaro är typbenämningen av vilken form av yixing tekanna det är.  

Kinesisk Yixing Boccaro tekanna.

Yixing Boccaro stor (förhållande vis), handgjord tekanna har länge varit kända i Kina för sin enkla skönhet och unika tebryggningsegenskaper. Den är gjord av lera som produceras i regionen i staden Yixing i den östra kinesiska provinsen Jiangsu. Yixing tekanna anses av vissa kännare som det bästa möjliga sättet att brygga te. 

Denna tekanna i röd lera fick ett mycket speciellt yttre utseende och en mycket bra design. Figuren är slät och naturlig. Du kommer aldrig att tröttna på att titta på den. Det är en stor och har helt tillräcklig kapacitet för att erbjuda te till 2-3 personer. 

Wow, tänker du - Den är snygg men den är misstänkt billig. Hur kommer det sig? undrar du.
Yixing tekannor är ofta unika. Men denna är det inte. De är visserligen handgjorda, precis som alla de dyra varianterna, men designen är "gratis" så att säga. Den designades av Gu Gouqiang. Född i Dingshu Town, Yixing City 1967, började han göra tekannor med sina föräldrar från ca 21 års ålder fram till nu. 

Under de senaste två decennierna har han samlat på sig mycket erfarenheter av tekannatillverkning, särskilt på en sorts lila lera som kallas "Guang su qi".

Hans verk i lila lera har publicerats i Taiwans professionella böcker och tidskrifter, som "Tea and Pot", "Purple Jade and Gold Sand" och "Square Circle of Heaven and Earth". Hans verk har gynnats och rekommenderats av tenördar och tekanälskare världen över. Just denna design har han gett bort i bemärkelsen att vem som helst får göra tekannor av denna design. Ett perfekt sätt att ge tillbaka och låta nästa generation av tekanne-konstnärer få utveckla sitt hantverk. 

Denna modell finns numera till och med som 3D modell för de som vill köpa, ladda hem och 3D printa sin egen version. 

Kapacitet & tillbehör

  • ca 0.35 liter.
  • Lock

Att tänka på när du ska välja tekanna. 

Vad tycker du om och vad stör dig med din nuvarande tekanna?

Ingen tycker väl om när det droppar från pipen i samband med att man ska hälla upp sitt te, eller? Det där hänger ihop med hur bred pipen är och huruvida den kommer upp i samma höjd som öppningen på kannan. Tekannor där pipen är för bred, häller oftast fortare än man önskar, vilket resulterar i att man allt som oftast spiller lite te.

Tekannor med korta pipar som inte når upp till samma höjd som öppningen på tekannan brukar också leda till att man spiller, då de börjar hälla lite tidigare än de ska. 

Diska din tekanna.

Diskar du för hand eller kör du din kanna i diskmaskinen?
Har du stora händer som är klumpiga eller kommer du åt inne i tekannan överallt och kan göra rent den?

Visst kan man stå ut med lite pill när det är ett speciellt tillfälle och man plockat fram fin-tekannan, men allt som oftast är det väldigt skönt att kunna köra sin tekanna i din diskmaskin tillsammans med allt annat. I synnerhet i kontorsmiljö är det viktigt att man har tekannor som tål att maskindiskas.

Denna tekanna tål INTE maskindisk.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA