Te termos i rostfritt och bambufaner - 380ml

(1 review) Write a Review
kr349.00
Weight:
0.39 KGS
Adding to cart… The item has been added

Te-termos på ca 380ml i rostfritt och bambufaner

Dubbel-skiktad med dubbla silar och ett rejält lock med en rejäl gummipackning.

Ok. Så de flesta termosar är till för kaffe. Man kan visserligen ha kaffe i denna med, men denna, med sina dubbla silar, är till för te drickare som önskar att det fanns termosar för just dem(oss).

Instruktioner:

Börja med att klappa dig själv på axeln och mentalt ge dig själv bredd & respekt för att du, till skillnad från kaffe-termos-fåren, vågar gå din egen väg och dricka fin-te.

Sen skruva av locket, plocka ur silen och skruva isär den så du kommer åt insidan av silen.

Inspektera den. Om du vart noggrann med din termos-hygien borde silen vara helt ren, damfri och utan partiklar från tidigare bryggningar. Oavsett, inspektera den som om det är militären och du är Major och tesilen är en ynka menig en vecka in i lumpen.

Om det ser bra ut, så säg det högt! Låt din omvärld veta att hygien är inget du kompromissar med och inte heller din tesil i din te-termos. (Dessutom är det te-husets filosofi att man skall strö socker runt sig när tillfälle ges - det ger genast en bättre stämning och förbättrad livskvalitet.)

Ok, var var vi? - Jo! Vi skulle berätta hur man använder te-termosen.

Ja, nu väljer du ut ditt favorit-te och fyller den större sil-delen med teet. Sen skruvar du på den mindre sil-delen på den större sil-delen så att det sitter som ett lock. 

Efter det fyller du själva termosen med hett vatten. Inte för hett, utan precis sådär hett som vattnet ska vara för just ditt favoritte. Men du ska inte fylla upp termosen. Nope!

Du ska fylla den till lite mer än hälften. Precis so att te-silen inte når vattnet när du sänker tillbaka den i termosen.

VARFÖR?!?!?! Vad är meningen med en te-termos om man inte ens sänker ner teet i vattnet i termosen?, frågar du dig själv...och mig. 

Jo, för att först när det är dags att dricka teet, vänder du termosen och låter det heta vattnet komma åt tebladen. På så vis kan du justera dragningstiden efter smak. 

Smart va?!

Inget mer dricka bittert te som dragit alldeles för länge.

Eller

Välj ett te som tål att stå och dra läääänge, så kan du fylla hela termosen med hett vatten och ändå dricka gott te.

 

 • Diskas för hand.
 • Bör ej/aldrig blötläggas.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Grym

  Posted by Jörgen Andersson on 21st Dec 2022

  Denna är otroligt bra att ha med sig i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Tar man med en plastpåse eller dyligt att förvara silen i kan man fylla den helt utan att tet blir för starkt. Hade önskat mig en liten tät plastbehållare till detta.

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA