Yunnan Wild Green Buds - Grönt Te

(No reviews yet) Write a Review
kr445.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Yunnan vilda gröna knoppar

Toppblad från vilda tebuskar & teträd i Yunnanprovinsen i Kina. Ett kraftigt & smakrikt grönt te. 

Utseende & komposition

Tebladen är delikata, enkelblad rullad på längden och har stort antal ljusare toppblad. Färgen varierar mellan grön-brun till silvergrå. 

Arom, smak & eftersmak

De torra bladen har en arom av hö, tång, havtorn med en frisk sötma. Första bryggningen på 30 sekunder hade en citrongul klar  färg, med en mild blodapelsin-grape smak, och en skarp astringens samt ett långt avslut. 

De bryggda bladen har en olivgrön färg med komplex doft av gröna växter och en för regionen kännetecknande mineral ton.   
Vid en längre bryggning (1 minut) så får man en färg som är gyllengul och en komplex balans mellan lätt sötma och strävhet, med en lång eftersmak av grapefrukt och bitter citrus. Om man vill lyfta fram teets sötma och balansera inslagen av lätt bitterhet kan man med fördel söta med lite honung, men bör absolut avstå från att blanda med mjölk. 

Ursprung & Historia

Yunnan är teets hemvist, Kinas skattkammare för te industrin, och har en 2100 årig historia av förädling av  de vilda ursprungs teerna. Belägen i Kinas Sydvästra gräns, Yunnan provinsen utgörs av svårtillgänglig terräng, med moln beklädda bergstoppar och ett  zickzack mönster av slingrande floder . Provinsen har riklig nederbörd, och ett milt klimat med bördig mark som utgör bästa förutsättningarna för te odling.  Te odling och skörd av Vilt Yunnan te har varit en lång familjetradition som har gått i arv genom generationer. 

Vad är unikt med Yunnan vilda knoppar?

Detta te kommer från vilda te buskar som är mellan 3-500 år gamla. Dessa växer långsamt på hög höjd och har en lägre avkastning än industriellt odlat te, men ger en mer komplex smak . Dessutom växer den i en biologisk mångfald och dess smak påverkas och formas av växt miljön. Den bördiga marken är rik på mineraler och näringsämnen och ger detta te dess unika karaktär. 

Passar till  

Detta är utsökt, delikat te som bäst avnjuts för sig själv. Men på grund av sin breda palett av smaker, och distinkta eftersmak, så kan man med fördel dricka detta te till både lättare rätter

Brygginstruktioner

Brygg med nykokt vatten som har fått svalna till 70-80°C.  Använd en rågad tesked (5g) av blad för en kopp, och låt dra mellan 1-2 minuter. Vanligtvis börjar man med 1 minut och ökar tiden om man vill ha en mer kraftig bryggd.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA

Videos Hide Videos Show Videos