Persisk apelsinblomster

(No reviews yet) Write a Review
kr545.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Apelsinblomsterte

Apelsinblomsterte, också känt som apelsinblomsvattente, är ett örtte som görs genom att brygga blommorna från apelsinträdet (Citrus sinensis). Dessa blommor har en delikat doft och används traditionellt för sina potentiella hälsofördelar och aromatiska egenskaper.

Avslappning och lugnande:

Apelsinblomster har länge använts för sina lugnande och avslappnande egenskaper. Doften av apelsinblommor anses vara lugnande för sinnet och kan bidra till att reducera stress och ångest. Många människor dricker apelsinblomsterte som ett sätt att främja avslappning och lugn.

Sömnkvalitet:

På grund av dess avslappnande egenskaper kan apelsinblomsterte vara till hjälp för personer som har svårt att somna eller upplever sömnproblem. Ett kopp varmt apelsinblomsterte innan sängdags kan hjälpa till att skapa en lugn och behaglig atmosfär som främjar god sömnkvalitet.

Matsmältning:

Historiskt och traditionellt har vissa människor har använt apelsinblomsterte för att lindra matsmältningsbesvär och magkramper. Det anses kunna lugna magen och främja en sund matsmältningsprocess.

Antioxidanter:

Apelsinblomster innehåller naturliga antioxidanter, som flavonoider, som kan vara fördelaktiga för att bekämpa oxidativ stress och främja allmän hälsa.

Aromaterapi:

Utöver att dricka teet kan apelsinblomsterte användas inom aromaterapi. Oljor som utvinns från apelsinblommor, som varianter av neroliolja, används ofta för att reducera stress, främja avslappning och förbättra stämningen.

Det är viktigt att notera att medan apelsinblomsterte har en historia av traditionell användning för sina påstådda hälsofördelar, är forskningen på området begränsad. Effekterna kan variera från person till person. Om du överväger att använda apelsinblomsterte för dess hälsofördelar, rekommenderas det att du pratar med en hälsoexpert för att se om det är lämpligt för din specifika situation och hälsotillstånd.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med färsk kokt vatten som är  mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (5g) av blad per kopp och låt det dra i 5-10 minuter. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA