Moringa & Grön Rooibos

(No reviews yet) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Moringa & Grön Rooibos - Örtte

Örtblandning tillsammans med bland annat moringa och grön rooibos.

Utseende & innehåll

Ett vackert te, med ett brett färgspektrum; från ljusgröna moringablad, till gröna citrongräsblad, grönbruna, till rödaktiga roobiosbarr, med ljusgula bitar av ananas och djupt varmt rödrosa hallonbitar. Den färdiga brygden är ljusgul till färgen, likt skalet på en citron. Teet innehåller: Grön rooibos, moringa, citrongräs, äpplebitar, ananasbitar, hallon, samt naturliga aromer. 

Arom, smak & eftersmak

Detta Moringa & Grön Rooibos-te är verkligen en mästerlig blend. Aromen av den torra blandningen är både söt, fruktig, och kryddig, som en blandning av cider och peppar.  Drycken är fräscht uppfriskande och läskande. Det gröna roobios-teets kryddighet och moringabladens gräsiga friska ton förenas med citrustoner från citrongräs och fruktig sötma från ananas och hallon. Fruktigheten och syrligheten ger en lång eftersmak som är söt och fräscht kryddig. Den tomma koppen är doftar en viss sötma och kryddighet.

Ursprung & Historia

Moringa kommer från Norra Indien och har används flitigt genom århundraden för sina medicinska egenskaper. Rooibos kommer från Sydafrika, och namnet "rooibos" betyder röd buske. Man har sedan urminnes tider använd den som rogivande och för att lugna magen. Den lite mer unika varianten grön rooibos tar lite mer tid och hantverk i anspråk. Den röda som är vanligast är en oxiderad version av den gröna. Vissa av antioxidanterna har visat sig vara effektiva mot cancer och tumörceller.

Vad är unikt med vår Moringa & Grön Roobios?

Denna blend är unik i sin komposition av flera örter som är väl dokumenterade för sina positiva hälsoeffekter. Både Grön Rooibos och Moringa är rika på antioxidander, men även vitamin A, B2, B6 Vitamin C samt magnesium och järn. Grön Rooibos har även visat sig sänka den dåliga kolesterolen. Citrongräs, äpple, ananasbitar, samt hallon ger en ljuvlig fruktig smak till denna blandning.

Passar till

Eftersom detta te inte innehåller koffein, så går det utmärkt att dricka under dygnets alla timmar.
Den passar väl som ett uppfriskande eftermiddagste. Går väl ihop med sallader och risrätter.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 85-90°C. Använd 1,5 tesked (ca 5g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 5-10 minuter.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

 

 

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA