Svart Te med Mullbär & Melon

kr59.00
(No reviews yet) Write a Review
Availability:
Under pandemin skickar vi din beställning hem till dig, så du slipper att köa hos postombud. Vanligtvis inom ett dygn från beställningstillfället.
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Svart Te med Mullbär & Melon 

Svart te med melonbitar och mullbär samt apelsinarom och ringblommor.

Utseende & innehåll

De torra bladen är valsade och avlånga mörkbruna blad. Bitar av mullbär och melon syns. Det bryggda teet har en rödbrun färg, nästan som sirap.

Arom, smak & eftersmak

Doften av de torra bladen är intensivt fruktig och söt, som godis. Teet är lagom fylligt, och sprider sin smak runtom munnen. Medelstark kärvhet. Smaken är mjukt fruktig, nästan lite krämig, tillsammans med en liten marsipan-not. Eftersmaken är mjukt fruktig. Mild och behaglig. Och marsipan-noten hänger kvar. Den tomma koppen doftar av en svag sötma, och är också något nötig.

Vad är unikt med det här teet?

Det händer något magiskt när melonen möter mullbären. Dt är som om sötman i vardera gifter sig och lyfter varandra och tar ut varandra. För visst finns där sötma, men det är inte den doften som först slår en. Nej, det är snarare en doft som påminner lite lätt om råtobak. Mustigt, tjockt och ja; lite sött. Apelsinen är där och friskar upp helheten. Ett andra andetag nyanserar upp allt och man kan känna de distinkta dofterna var för sig. Mullbären, melonen, apelsinen, teet och till och med ringblommorna. 

Det här är ett vackert te. Gula ringblommor mot det svarta teet. Bitarna av melon och mullbär. Ögon kan inte salivera, men visst blir man sugen bara man tittar på det. Och så den där doften. Magin av när helheten blir större än de individuella delarna.

Passar till

Detta är ett bra brunch- eller eftermiddagste. Passar väl med en skvätt mjölk. Perfekt för nybörjaren, då det är sött, fruktigt, och utan några direkta skarpa uddar.

Brygginstruktioner

Brygg detta te med vatten på 90°C. Använd ungefär 1,5 tesked (ca 4g teblad) per kopp (ca 250ml vatten), och låt dra i 2,5-3 minuter.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.