Rooibos med söta frukter - Utan gödnings- eller bekämpningsmedel

(1 review) Write a Review
kr295.00
Weight:
0.10 KGS
Adding to cart… The item has been added

Rooibos med exotiska frukter

Sydafrikansk Rooibos te smaksatt med papaya, persika, päron, mango, ananas och äpple med blommor och naturliga aromer. 

Utseende & innehåll 

Detta te tillverkas uteslutande av de fina spetsiga bladen av djupt orange-rött rooibos te från Sydafrika. Brygden är kastanjeröd och lätt grumlig. De bryggda bladen har en kastanjebrun, orange-brun färgton. Blandningen innehåller, papaya, persika, päron, mango, ananas och äpple med blommor och naturliga aromer. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en arom av honungs sötma, med fruktig papaya och päron smak. Brygden har en lätt fermenterad ton, som kommer från den naturliga tillverkningsprocessen som bladen genomgår. Smaken är frisk med toner av persika, sötma från papaya och ljuvlig päronsmak. Detta är en mästerligt genomförd blandning, som behåller smaken av alla ingredienser samt har en ton  av honung och lätt aromatiskt eftersmak.

Ursprung & historia 

Rooibos en inhemsk Sydafrikansk växt. Bladen genomgår en varsam process  som resulterar i ett utsökt , rött örtte som är naturligt fritt från koffein. När bladen har blivit skördade, och hackade så börjar färgen att ändras allteftersom teet oxiderar. Det samlas sedan i högar, spray fuktas med vatten för att möjliggöra fermentationen, vilken ger en djup, rik orange-röd färg. Bladen torkas sedan och sorteras, och är därmed klara för att brygga dryck av. 

Vad är unikt med Rooibos med söta frukter?

Det här Rooibos teet är odlat utan användning av icke organiska gödningsmedel och pesticider, och är därmed fritt från syntetiska kemikalier, och är därmed säker och riskfri att använda för alla. En mästerlig blend som är både fruktig och friskt i smaken. För dem som älskar lite tropiska frukter, och vill även ha med friskhet av gröna äpplen och päron. 

Passar till 

Rooibos passar utmärkt till aromatisk mat och kryddiga kötträtter, liksom pizza och ugnsbakade rätter. Den är naturligt koffeinfri och gör den lämplig som en dryck vid alla tidpunkter på dygnet. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med färsk kokt vatten som är  mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (5g) av blad per kopp och låt det dra i 4 minuter. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

1 Review Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Te

  Posted by Ingegärd Nyås on 17th Jan 2024

  Fantastiskt gott te och snabb leverans

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA