Ringblomma Calendula officinalis

kr445.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.10 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Ringblomma Calendula officinalis

Ringblomma, även känd som Calendula, är en blomma som är älskad av många på grund av dess färgglada utseende, men den är också högt värderad för sina medicinska egenskaper.

Ringblommor kan användas för att göra te, som kan konsumeras för dess fördelaktiga hälsoegenskaper.

Ringblomma - Effekter och Hälsofördelar:

Antiinflammatorisk:
Ringblomman är mest känd för sin antiinflammatoriska effekt. Detta gör ringblommate till ett utmärkt val för att lindra inflammation i mag-tarmkanalen, till exempel vid gastrit, sår eller kolit.

Antioxidanter:
Ringblommor är rika på flavonoider och karotenoider, som båda är starka antioxidanter. Antioxidanter bekämpar de skadliga fria radikaler som kan orsaka skada på kroppens celler.

Sårläkning:
Ringblommans antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper gör det till ett bra val för att främja sårläkning.

Förbättrad Hudhälsa:
Konsumtion av ringblommate kan förbättra hudhälsan genom att minska inflammation och oxidation, vilket kan leda till färre rynkor och en mer ungdomlig hud.

Mensvärk och PMS:
Ringblommate kan hjälpa till att lindra smärta och obehag kopplade till mens och premenstruellt syndrom (PMS). Den kan hjälpa till att minska kramper och svullnad och förbättra det allmänna humöret.

Smak:

Ringblommate har en unik, mild smak som ofta beskrivs som söt och lite pepprig. Vissa människor tycker att den har en lätt bitter underton, men det är inte obehagligt och kan faktiskt bidra till dess charm. Teet får ofta en gyllene färg, vilket gör det lika trevligt att titta på som att dricka. 

Smaken är subtil och således används ringblommor ofta som garnering i andra teer. Genom att tillsätta ringblommor kan man få ett te att bli visuellt vackert utan att påverka dess smak märkbart.

Brygginstruktioner

För att göra te av ringblommor, blötlägg torkade blommor i kokande vatten i ca 10 minuter. Du kan söta teet med honung eller använda det som en bas för andra örtteer.

Men det är viktigt att komma ihåg att även om ringblommate har många hälsofördelar, bör det inte användas som en ersättning för traditionell medicinsk behandling. Om du har allvarliga hälsoproblem eller tar några mediciner, bör du prata med din läkare innan du börjar dricka ringblommate.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
  • Klarna 
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.