Jasmin Pärlor- Grönt te

kr119.00
(7 reviews) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added


Jasmin Pärlor- Grönt te

Grönt te, hoprullat till små kulor som doftar helt naturlig jasmin. Inga konstgjorda smakämnen eller aromämnen.

Utseende & innehåll

Detta te består av förtjusande lena, jämnstora kulor av te med mörka, khaki gröna blad och gräddfärgade toppblad. Det bryggda teet har en ljus champagne färg med varma toner och en del pekoe som skimrar i brygden (även kallad bai-hao)Det bryggda teet vecklar ut sig för att blotta lätt brutna khaki bruna gröna teblad.

Arom, smak & eftersmak

Gröna Jasmin pärlor är ett ett friskt te med en del blomster toner. De torra bladen har en lätt jasmin doft. Det bryggda teets arom är intensivt doftsatt med topp toner av jasmindoft.  Smaken är mjuk, len och lätt med utsökt jasmin och en kort eftersmak. De fuktiga bryggda bladen utsöndrar en blommig jasmin arom. 

Ursprung & historia

Detta är ett luxuöst handrullat te. Färska gröna teblad och toppar rullas tätt ihop till kulor under tillverkningsprocessen. Bollarna torkas och smaksätts upprepade gånger med jasmin kronblad, som lämnas att överföra doften tills teet har fått en djup jasmin karaktär. Mellan varje steg av smaksättningen lämnas teet att torka, för att fukten inte skall överskrida en viss nivå och förstöra smaken. 

Vad är unikt med Ehsan och Pappas Jasmin pärlte?

Dessa tätt ihoprullade kulor innehåller både gröna blad och stora silverfärgade knoppar som  skapar vackra marmorerade te kulor. Teet har en frisk karaktär, som tillåter jasmine aromen att blomma ut och komma fram i förgrunden hos detta te. 

Passar till

Detta te är upplyftande och passar utmärkt som eftermiddags eller tidigt kvälls te. Det utsökta smaken passar väl till färska jordgubbar, eller kombinera ihop med sesam rätter eller aptitretare som kall nudelsallad. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med nykokt vatten som fått svalna till 80°C. Använd en liten tesked eller 5g av jasmin kulor per kopp te, och låt dra i 1.5 - 2.5 minuter. 

7 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Gröna jasminpärlor - Pearl Jasmin Tea

  Posted by Kerstin Hornewall on 14th Sep 2021

  Det godaste thejag vet. Det är så milt att det passar till allt.

 • 5
  Jasminte, pearl jasmin tea

  Posted by Anna Voltaire on 22nd Mar 2021

  Mitt absoluta favoritte ihop med Earl grey. Känns lyxigt och man kan använda samma te flera gånger...älskar!

 • 5
  great!

  Posted by Özgün on 9th Mar 2021

  This is one of my favorites. The beautiful smell of jasmine makes this tea special. Maybe it is a little bit pricey but do not forget this tea can be brewed at least 2 times.

 • 5
  Gröna jasminpärlor

  Posted by Petra on 21st Jan 2021

  Ett fantastiskt gott te som smakar äkta och inte parfym. Dessutom blir det nästan ännu godare andra gången man brygger det.

 • 5
  Gröna jasminpärlor - Pearl Jasmin Tea

  Posted by Kerstin Hornewall on 19th Nov 2020

  Bästa te jag någonsin druckit. Rekommenderas!

 • 5
  Underbart goda

  Posted by Mattias Liedholm on 11th Jun 2020

  Kan bryggas flera gånger. Räcker med 3-4 bollar per kopp. Väl värt sitt pris

 • 5
  Bästa jag provat

  Posted by Viktor Johan Abelin on 27th Mar 2020

  Jag har provat en hel del olika jasminteer, men den här är lite bättre än de andra. Jasminen känns inte påklistrad och teet är av bättre kvalitet. Sen brygger jag ju bladen 2-3 gånger så en matsked med tekulor räcker till te hela dagen.

Videos Hide Videos Show Videos