Fujian, Lapsang Souchong ej rökt

kr57.00
(2 reviews) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping
OR
Adding to cart… The item has been added

Lapsang Souchong, ej rökt

Svart te från Fujian-provinsen, Kina.

Utseende och komposition

De torra bladen är stora och hela med några löst vridna äldre blad. Deras färg är rik, matt, djup brun och lockande.Tekoppen är en "bright yellow, russet-auburn" -färg med några små partiklar och lite bai-hao.Det våta bladet består av hela knoppar och blad, med några procent brutna blad. Knopparna har en veckad form och en djup, jämn brun färg med subtila inslag av grönt.

Arom, smak och eftersmak

Detta är ett ljust och komplext, blommigt te med lång eftersmak.Det torra bladet har en stark arom av gula physalis bär med en svag starkhet.

Doften är en klassisk, mjuk, kinesisk svart te.Munnen känns mjuk och svagt torr, känsla av torkade rosenblad , trä och rostade nöter.Det första intrycket antyder bitterhet som inte uppstår men snarare mildhet.Den har en lång eftersmak som blir mjuk och långvarig blommig och torr 

Ursprung och historia

Från födelseplatsen för svart te i Wuji bergkedjan  i Fujian-provinsen Kina, sägs att Lapsang Souchong te har skapats av en serie lyckliga sammanfall som leder till framställning av det första fullständigt oxiderat rökt svart teet.

Vad är unikt med orökt Lapsang Souchong

Lapsang Souchong rökas vanligen över eld av tall ved för att ge ett rökigt doft till bladen. Detta speciella Lapsang Souchong te har framtagits utan röknings process . I det naturliga bladet är det möjligt att upptäcka de fina flavour av syren, ros och tropiska frukter.

Lämplig för…

Detta svarta te kommer att passa bra med krispiga och smakliga mellanmål och fungerar bra som ett eftermiddagste. Njut av flera bryggningar och låt smaken av detta te ligga i munnen. Ett perfekt te för oss som gillar riktigt bra svart te utan frukter och smaktillsattser.

Hur brygger man det orökta Lapsang Souchong Teet

Brygg teet med nykokt vatten som har svalnat till 90 ° C. Använd två generösa teskedar te per kopp. Skölj teen kort med vatten innan du brygger den första infusionen.Låt dra i två till tre minuter. Detta te kan bryggas upp till tre gånger och kommer att utvecklas i karaktär med varje infusion.Man vinner ingenting med att addera mjölk i detta te.

 

En vän till mig fick några tesorter av mig som present, däribland detta ickerökta, svarta Lapsang Souchong teet från Fujian. Han tyckte om det så mycket att han lämnade följande på min telefonsvarare.


Alltid fraktfritt inom Sverige - Betala med Klarna, kort eller PayPal i vår check-out.

2 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 4
  Milt och trevligt te

  Posted by Kalle on 31st Aug 2020

  Milt, behagligt och går att brygga flera gånger. Man ska inte förvänta sig ett kraftigt te. Funkar bra både med och utan mjölk.

 • 5
  Oväntat fint kinesiskt te

  Posted by Diana Lorenz on 24th May 2020

  Ett spontanköp och oväntat trevlig bekantskap! Den rökta varianten brukar bli för stark för mig. Men detta te har i sig en liiten rökig/oljig ton så karakteristisk för kinesiska teer. Påminner lite om Keemun. Jag gillar den definitivt bättre än det rökta teet. Det har gått att brygga flera gånger och smaken blev aldrig tunn och platt.