Covid-19 / coronavirus & hur det påverkar oss i tehandeln.

Posted by Ehsan Noroozi on 12th Mar 2020

Då världshälsoorganisationen WHO har klassificerat utbrottet av covid-19 som en pandemi och risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög, ville vi på Ehsans & Pappas Tehus lyfta till våra kunder och andra intressenter om hur situationen påverkar oss i tehandeln.

Bilden är en skärmdump tagen den 12 mars 2020 kl 12.45, från den dashboard som Amerikanska The Center for Systems Science and Engineering på John Hopkins University, byggt för att hjälpa människor får en korrekt bild av Covid-19 situationen. Klicka på bilden för att komma till den riktiga dashboarden.

Hur gör vi i butiken och vid paketering av dina teer?

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra. Det innebär i stort att vi som jobbar i detaljhandeln måste vara extra noga med vår hälsa och hygien. Givetvis har vi på tehandeln tagit till oss detta och hjälps åt att se till att allt och alla är rena och händer desinfekterade.

Både latexhandskar och munskydd används vid blandning av teerna vi hanterar. Extra stor hänsyn visas vid sanitering av diverse utrustning som används vid blandning av våra teer. 

Vågar man dricka te från Kina?

Det korta svaret är - Det beror på.

I skrivande stund har det visat sig att te inte är en smittokälla för coronaviruset. Trots det tar vi extra stor hänsyn till hanteringen av teet. All personal är vaccinerade, symptomfria och friska.

Således känner vi oss trygga med att leverera te till våra kunder.

Vi uppmanar samtidigt de kunder som är oroliga för att kolla med sina andra televerantörer hur de hanterar Covid-19 pandemin och själva bedöma huruvida de känner att hanteringen är trygg och håller den standard de förväntar sig. 

Om ni har ytterligare frågor kring våra teer och dess hantering, är ni alltid välkomna att kontakta oss.