Verbena (Järnört) - Citronverbena Aloysia citrodora

kr57.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping
OR
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Hela och krossade ljus gröna små blad med stark doft av mint och citron, som te i koppen är färgen gulbrun som bärnsten 

Smak & eftersmak

En blandning av mint och citron doft ,smaken är fräsch påminner växten , vid 5 minuter bryggning är söt och lite bitter på samma gång

Ursprung & Historia

Järnört är ett släkte som omfattar drygt 250 arter. I en del böcker anges att det är 250 arter från Amerika och 3 arter från Europa, Asien och Afrika.

Citron Verbena (Järnört) växer i Nord-, Sydamerika och Europa. Sedan antiken användes örten som medicin mot olika besvär bla. mot stress och som urindrivande och den ansågs kunna bota ögonsjukdomar. Självklart ska man ta alla medicinska råd och insikter från antiken, med en näve (inte nypa) salt.

Verbena används ofta som dekorationsväxter och blommar i många olika färger, från vitt till orange, rosa, röd och blå. De har skapats genom olika korsningar och går under det latinska namnet Verbena hybrida. 

Vad är unikt med vår Verbena?

 Våra Verbena består av enbart verbena blad utan andra tillsatser 

Passar till

Passar som ett lugnade te efter en jobbig dag. Du kanske fått p-böter. Det är surt och bittert och du slipper inte betala bara för att du dricker verbena-te, men du kanske finner att det är lite lättare att inte jaga upp sig över det och skaka av sig upplevelsen. 

Om du har större stress i ditt liv (än p-böter) så kan du försöka brygga lite mer te eller kanske lägga till en tesked honung. Om det är riktigt illa, kan du med fördel dricka teet medan du lyssnar på avslappnande men glad musik. Till exempel denna låten av Mills Brothers.

Obs: Rekommenderas inte för gravida kvinnor 

Brygginstruktioner

Brygg teet i 80 gradig vatten i minst 5 grader, gärna upp till 10 minuter 

 

Videos Hide Videos Show Videos