Champagne Rooibos

kr57.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Champagne Rooibos 

Rooibos smaksatt med arom av champagne. Ja, det låster sådär. Vi vet. Men det är faktiskt sjukt gott. 

Utseende & innehåll

Detta te är gjort av röd rooibos. De bryggda teet har en röd-brun färg.

Arom, smak & eftersmak

De torra bladen har ett skarpt bett, och en arom champagne som binder sig fint. Brygden är har en tydlig champange arom. 

Först är man lite, "Men champange ska ju vara kallt!" men sen fastnar man för lenheten. Det är något speciellt med hur rooibos och champagnesmaken binds ihop. Så otroligt lent. 

Ursprung & Historia 

Kalahari Öknen är en stor och oerhört torr platå i Södra Afrika. Den ligger norr om Orange River. Rooibos te odlas i Cederberg bergen i södra Afrika. Det är koffeinfritt och har en naturlig frisk arom som passar väl ihop med varma smaker. Den något torra munkänslan från detta te påminner en om de vidsträckta torra Kalahariöknen och dess smak påminner en om varmt solsken. 

Brygg instruktioner

Brygg med färsk kokt vatten som är mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (ca 5g) av blad för varje kopp av te och låt dra 4 minuter. 

Röd Champagne-sås till glass!

Kallbrygg genom att lägga rätt mycket te, kanske 20-25g i en karaff med rumstempererat vatten och låt stå över natten. Dagen därpå har du en mörk bryggd. Sila det och spara det i en flaska i kylen. Koka sedan upp ett sockerlag tills det är sådär tjockt som sirap. Smaksätt sedan sockerlaget med champagne rooibos teet. 
Nu har du en söt, röd champagne sås som är perfekt att slingra över till exempel vaniljglass.