Pappas Frukost te

kr67.00
(2 reviews) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

 

Pappa’s Frukost Te

Pappa’s frukost te.  Kinesiskt svart och mörk pu’ehr te blandning. (mognad / kokt shu) (pu erh, pu’erh). 

Utseende & innehåll

 Frukostblandningen  är gjord med 50% ekologisk, moget puerh te och 50% lychee svart te från Kina. Blandningen innehåller jämnstora djupt bruna och chokladbruna blad med en matt yta. 

Arom, smak & eftersmak

Detta te har en mild fyllighet, med lätt träton och fruktighet. De torra tebladen har ton av ved och arom av lychee och exotiska frukter.Bryggda teet har en arom som påminner om de gamla lantgårdarna. Den är jordig, vedaktig och fyllig med noter av mjuk & söt lychee. Smaken är är len och fyllig med en medium bouqué känsla i munnen. Lychee, ros och bär toner lättar upp den djupa basen.  Aromen av de blöta tebladen påminner om lantgårdarnas förrådsrum fyllda med nyskördade snittblommor.  

Ursprung & Historia

Lychee te är en Kinesisk klassiker. Ett lent Kinesiskt svart te som är smaksatt med tropisk lychee frukt för att skapa en varsamt fruktighet som resulterar i ett härligt te. Teet smaksätts genom att varva lager av te, lychee fruktskal och blommor. Teet siktas för att avlägsna blomsterbladen och lychee bitar, och lämnar kvar ett delikat aromatiskt, smaksatt te. Ett mognat (lagrat)  eller ”kokt” svart puerh te kommer från Yunnan provinsen i Kina. Den tillverkas genom en varsam fermentering, som tillåter olika föreningar i bladen att transformeras och mjukas upp, och därmed minska bitterhet och kärvhet i tebladen. Lagrade svarta teer får oftast en mer vedaktig och jordig ton som utvecklas under en period av fuktig lagring som gynnar fermentation i bladen.  

Vad är unikt med Pappa’s Frukost te

Den intelligenta kombinationen av svart lychee te och ett lagrat svart te, ger ett mjukt, vedakigt te som skämmer bort en med sin fruktighet. Inblandning av ett svart te i denna blend gör den snäll både mot smaklökarna och magen, och är enkel att njuta som det första drycken på morgonen.Tillägget av svart lychee te ger en lyxig känsla och en  sötma. 

Passar till  

Pappa´s breakfast te är ett ljuvligt, milt frukost te. Den är enkel att avnjuta som första drycken på morgonen eller en som en uppiggande eftermiddags blend. Den passar utmärkt till varma risrätter. 

Brygginstruktioner

Brygg teet med färsk kokande vatten som kyls ner till 90°C. Använd en rågad tesked (5g) av teblad för varje kopp och låt det dra i 2 til 3 minuter. 

 

2 Reviews

 • 5
  Pappas frukostte

  Posted by Kristina on 4th Jul 2020

  Starkt och ändå mjukt i smaken. Ett fantastsikt gott frukostte.

 • 5
  Pappas frukostte

  Posted by Catharina Dahlquist on 25th May 2020

  Ett mycket gott frukostte. Kraftigt och uppiggande. Kan inte vara utan det.