Pai Mutan- Superior vitt te

kr117.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS

Vi förväntar oss att åter ha denna produkt i lager den 30th May 2021

OR
Adding to cart… The item has been added

Pai Mutan- Superior vitt te

Detta är vårt finaste pai mu tan eller vitt pion te. Skotten och toppbladen är hela och har hanterats med varsam hand genom hela produktionen. 

Pai mu tan, bai mu dan, eller vitt pionte

Det där med kärt barn och många namn blir så mycket mer komplicerat när man sträcker sig över språkliga gränser och marinerar allt i sökordsoptimering. Så ja, det är inte så kristallklart hur pai mu tan te eller bai mu dan te heter eller stavas. Vanligtvis använder folk något av följande:

 • Pai mu tan, eller pai mutan
 • Bai mu dan, eller bai mudan

Sen har vi varianter som är kombinationer av ovan, såsom:

 • Pai mudan
 • bai mutan

Sen har vi beteckningar som vitt pionte eller bara vitt te.

Det spelar kanske mindre roll. Det viktiga som du behöver veta är att Pai mu tan betyder mer eller mindre vit pion och är ett vitt te som består av endast torkade kronblad dvs. en knopp och de två yngsta bladen.

Utseende & Innehåll

Paimutan är ett delikat te, bestående av ett toppskott och två yngsta närliggande bladen. De späda toppbladen har en fin behåring och är lätt silvergrå färgade. Förutom de glänsande silverfärgen, så är övriga bladen en variation av gröna toner.  

Arom, smak & eftersmak 

Aromen är den av vita pioner och väldoftande frukter. Den har en milda undertoner av färska frukter, och nötter, samt en lätt gräsighet. Brygden har väldigt ljus translucent guldgrön färg.  Smaken är söt, mild, gräsig och helt befriad från astringens (strävhet) Smaken är mild och naturlig, med lätt sötma vid den första bryggningen, och något kraftigare te smak vid den andra bryggningen. 

Vad är unikt med Paimutan Superior

 Paimutan är ett äkta vitt te. Bladen soltorkas och läggs på hög för en kort oxidation, där enzym verksamheten skapar ett smakfullt och aromatiskt te. Teet är rikt på mineraler och antioxidanter och har ett lågt innehåll av koffein. Beroende på vädret och omständigheter så varierar torktiden mellan 1 till 3 dagar och lagringen på hög mellan en och tre timmar. Genom varsam hantering för att inte bryta eller skada bladen, så minskar man risken för oxidering och försämring av smaken. Fast processen är enklare än många andra teer, så är det tid och personal krävande, vilket oftast speglas i priset. Exempelvis, så är det många faktorer som kan ha ödesdigra konsekvenser, t.ex. en plötslig regn storm, eller översvämning kan förstöra hela skörden. 

Brygginstruktioner

Vi rekommenderar att du använder ungefär 1 tesked per kopp (ca 5g).
Brant i varmt vatten (70-80 ° C) i en till två minuter. Använd inte kokande vatten eftersom det förstör teet.
Detta te kan bryggas upp till fyra gånger och blir mjukare och sötare med efterföljande infusioner.

Är du redo att prova en kopp vitt pionte? Om så är fallet, här är några tips som hjälper dig att komma igång!

 • Brygg vitt pionte eller pai mu tan i cirka 2-3 minuter.
 • Hoppa över sötningsmedlet; du behöver inte det!
 • Hoppa över mjölken också. Detta te har en söt och utsökt smak på egen hand.
 • Samma blad går att brygga upp till 4 gånger, vid behov.
 • Om du ännu inte har provat pai mu tan, gå ut och köp lite! Detta te skiljer sig mycket från något annat te som du kanske har provat tidigare.

Var äventyrlig och prova något nytt. Detta te kan vara precis vad dina smaklökar och hälsa har bett om!

Pai mu tan & hälsan

Det som gör vitt pionte unikt är det faktum att detta te är tillverkat av oöppnade teknoppar samt de två nyaste bladen att gro. Pai mu tan eller vitt pionte är mest känt för sin smak och de flesta som köper och dricker detta teet gör det för att det smakar rätt fantastiskt faktiskt. Med det sagt behöver vi lyfta att Pai mu tan även har andra hälsofrämjande egenskaper. 

Om du älskar vitt te eller bara vill prova något nytt, överväga att prova vitt pionte/ pai mu tan. Du kan bli förvånad över att detta snabbt detta blir ett favoritte för dem som provar det!

Fördelar med bai mudan eller vitt pionte

Njurhälsa: En studie som publicerades 2010 i fytomedicin fann att pai mu tan eller snarare vitt pionrotsextrakt hade en antioxidant effekt på diabetesinducerad oxidativ stress i njurarna. I studien visade sig urinalbumin minska med användning av detta extrakt.

Leverstöd: En studie publicerad i Archives of Pharmacal Research fann att paeoniflorin som är en komponent av pion kan ha en antioxidant effekt på levern.

Antioxidantegenskaper: Som du säkert vet hjälper antioxidanter till att bekämpa fria radikaler i kroppen och kan till och med hjälpa till att bekämpa sjukdomar. Den stora nyheten är att pai mu tan/ vitt pionte kan hjälpa till att öka ditt antioxidantintag! Vitt pionte är laddat med antioxidanter. Försök lägga till vitt pionte i din diet för att förstärka ditt antioxidantintag.

Immunsupport: Precis som andra teer har pai mu tan/ vitt pionte vissa antivirala och antibakteriella egenskaper, vilket gör detta till ett utmärkt te att njuta av under förkylnings- och influensasäsongen. På grund av dess antioxidativa egenskaper är pai mu tan/ vitt pionte också en utmärkt immunförsvars-toner. Sippa lite pai mu tan eller vitt pionte nästa gång du tror att du kan komma med något; du kanske bara kan hålla den bakterien i schack.

Blodtrycksstöd: Letar du efter ett naturligt sätt att stödja hälsosamt blodtryck? Pai mu tan/ Vit pionte tros bidra till att förbättra artärernas funktion med dess blodförtunnande egenskaper. Vitt pionte är en utmärkt val för att hjälpa till att kontrollera högt blodtryck och främja friska blodkärl.

Innehåller pai mu tan/ bai mudan koffein?

Vitt pionte eller pai mu tan innehåller verkligen koffein. Faktum är att pai mu tan eller vitt pionte innehåller faktiskt en relativt hög mängd koffein - cirka 5%.

Om du letar efter ett alternativ till kaffe när du söker koffeinökning, kan du överväga att prova pai mu tan. Inte bara kommer detta te att ge dig den upppiggande effekten, men det kommer också att ge dig en fin rad hälsofördelar.

Vad skiljer bra pai mu tan från dålig pai mu tan?

Inte allt te skapas lika. Beroende på hur teet skördas och sköts kommer du sannolikt att stöta på många olika variationer av inte bara pai mu tan, utan också många andra varianter av te.

För att vara säker på att du får högsta möjliga kvalitet är det bäst att hålla sig till organiskt, rent och varsamt skött pai mu tan. Du kanske också vill ha koll på hur teet har skördats och torkats för att vara säker på att du får den bästa smaken samt alla de hälsofördelar som vitt pionte har att erbjuda.

Bra pai mu tan har försiktigt lufttorkats för att man ska vara säker på att teblad inte skadas och för att bevara smaken så mycket som möjligt. 

Produktion av Pai mu tan/ bai mudan

Teet skördas på ett sätt som ger det en doftande blommig smak och den perfekta balansen av söta.

Pai mu tan/ vitt pionte växer snabbt i popularitet. 

Tesorten som används för att producera Bai Mudan/ par mu tan heter  "Dai Bai". I östra Fujian används sorten Fuding Dai Bai. I norra Fujian används Zhenghe Dai Bai-sorten. Skillnaderna i växten ger två olika stilar av Bai Mudan: 

 • Fuding  
 • Zhenghe.

Äkta Bai Mudan är ett vitt te; därför är det ett lätt oxiderat te. Skotten är solförvattnade under en längre tid och staplas sedan kort för oxidation, under vilken enzymer av teblad samverkar med andra beståndsdelar för att bilda nya material som resulterar i teets slutliga smak och aromatiska karaktär. Beroende på vädret, plockningsförhållandena och de färdiga produktens smakstilskrav kan solningen pågå mellan 1 och 3 dagar och stajling mellan en halv och tre timmar. 

Bladen bakas sedan för att torka för packning. Hanteringen av bladen förblir försiktig och icke-påträngande under hela processen för att undvika att cellstrukturen går sönder. Detta behövs för att när cellväggarna har brutits fysiskt snabbas oxidation av bladen och kvaliteten kommer att äventyras. 

Även om bearbetningsstegen är enklare än för andra teer, är den långa processen och de variabla faktorerna en viktig kostnadsfaktor. Till exempel kan en plötslig regnskur under den långa torkningen vara destruktiv och förstöra en hel skörd.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Klarna
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • i butiken vid upphämtning av din beställning.

Videos Hide Videos Show Videos