Nilgiri Korakondah FOP

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout
OR
Adding to cart… The item has been added

Nilgiri FOP Korakondah

En blommig orange pekoe (unga teblad) från Nilgiri’s bergskullar  i Södra Indien. 

Utseende & Innehåll

Detta blommiga orange pekoe innehåller mörka, fullt utvecklade blad med viss andel av toppblad. Bladen är mörka med en antydan av träkol grått. Det brygga teet är klart med rost lika röda nyanser. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en krispig arom, och det bryggda teet har en arom av söt korn dessert, torra baljfrukter och gröna spannmål. Brygden är lätt och len med en djup blommig arom, kompletterat av en subtil smal av ljus malt, mörka blommor och gröna stjälkar. Eftersmaken är kort till medium, syrlig med en antydan av brödig, maltig korn. 

Ursprung & Historia

Namnet Nilgiri betyder blå berg, och kommer från de blå Kurinji blommorna, som blomstrar en gång var 12 :te år, och som täcker Nilgiris bergskullar i Södra Indien med en matta av blått. Under mitten av 1800 talet etablerade Européerna ett retreat center upp på Nilgiris bergskulle. Nilgiris höga höjd (1000-2500 meter) erbjöd en välbehövlig och välkomnande sval och dimmig tillflyktsort från sommarens hetta. Te odlingen började 1853, och Nilgiri blev snabbt välkänd te region som producerade berömt indiskt te. Korakondah te odlingar är Indiens högst belägna teodlingar. 

Vad är unikt med Nilgiri FOP Organiskt Te

Nilgiri Bergens svalare miljöklimat  med sin rikliga nederbörd och bergslutningar resulterar i te plantor som växer långsamt och utvecklar nyanser och aromatiska smaker. Detta te är lätta och karaktäristiskt för de Indiska tesmaken. Teet har odlats utan användning av pesticider. 

Passar till 

För att på bästa sätt avnjuta detta frisk aromatiska och blommiga te, bör Nilgiri Black FOP matchas med maträtter som varma sallader, ägg eller fågelrätter. 

Brygginstruktioner

Brygg teet med färskt kokt vatten som har svalnat ner till 90°C. Använd en tesked (5g) av teblad för varje kopp och låt det dra till en önskad styrka, mellan två till fyra minuter

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.