Nilgiri Black Tea –TGFOP

kr55.00
(1 review) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

Syd Indiskt Svart Te - Nilgiri TGFOP  

En blommig orange pekoe från Nilgiri’s bergskullar i södra Indien.  

 

Kompatibilitet med mat och dryck  

För att på bästa sätt avnjuta detta frisk aromatiska och blommiga te, bör Nilgiri Black FOP matchas med maträtter som varma sallader, ägg eller fågelrätter. 

 

Arom, smak och eftersmak 

De torra bladen har en krispig arom, och det bryggda teet har en arom av söt korn, baljväxter och gröna spannmål. Brygden är lätt och len med en djup blommig arom, kompletterat av en subtil smak av ljus malt, mörka blommor och gröna stjälkar. Eftersmaken är kort till medium, syrlig med en antydan av brödig, maltig korn.  

 

Vad är speciellt med just vår Nilgiri TGFOP 

 

 

Nilgiri TGFOP ursprung och historia 

Det här teets namn Nilgiri betyder blåa berg, döpt efter de blåa Kurinji blommorna, som blomstrar en gång var 12:te år, på Nilgiris bergskullar i Södra Indien. Teplantagen på Nilgiri bergen planterades år 1853, och Nilgiri blev snabbt välkänd te region som producerade berömt indiskt te. Nilgiri bergens svala klimat med riklig nederbörd har bidragit till att teplantorna växte långsammare och utvecklar fler nyanser av aromer. 

 

Tesortens innehåll 

 

Brygginstruktioner 

 

Utseende vid bryggning 

Det brygga teet har en röd färg. 

 

 

1 Review

  • 5
    väldigt mycket tesmak

    Posted by Diana Lorenz on 24th May 2020

    Nilgiri är ett te som inte är lika komplext i smaken som Darjeeling, och inte heller lika överväldigande starkt som Assam. Men det är ett väldigt teigt te, helt enkelt. Klassiskt. När man bara vill ha te. Och detta Nilgiri är av god kvalitet, varsamt hanterat, det syns att bladen har sina olika nyanser av kopparbrunt kvar. Och det gick att brygga ett antal gånger.