Jujubär " Kinesiska dadlar" Bröstbär

kr47.00
(3 reviews) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

 Tegelröda torkade frukt som liknar dadlar i färg och storlek och innehåller en liknade kärna som dadlars kärna 

Smak & eftersmak

 Smaken påminner mycket torkade äpple men är sötare än torkade äpple

Ursprung & Historia

Ju Jubär (Ziziphus Zizyphys ) även kallas för Kinesiska dadlar , eller som bröstbär är en buske av släktet Brakved med många skarpa tum långa taggar. Den växer på sandiga soliga miljö och är tork tålig men behöver regelbunden bevattning. JuJu bär är känd sedan 4000 år tillbaka. Det finns ca 400 sorter av det och används som ingrediens i matlagning och natur medicinering eller som naturgodis. Frukten kan ätas även när det är grön och omogen och färsk men vanligaste formen är det torkade röda mogna frukten. Man kan göra te på frukten eller använda den för smaksättning av teet . Frukten är rik på antioxidanter och C vitamin. I Sverige kallade man bären för Bröstbär och drack te gjord på den vid förkylning , där av namnet.

 

 

 

3 Reviews Hide Reviews Show Reviews

 • 5
  Jujubär

  Posted by Elin on 19th Jan 2021

  Ska använda för att stärka upp min kropp efter förlossning. Ser jättefina ut, tror det kommer funka bra!

 • 5
  Goda och nyttiga

  Posted by Josephin on 18th Sep 2020

  Blev rekommenderad att äta jujubär av min akupunktör för att stärka mitt blod efter utbrändhet. Hittade endast den "hårdtorkade" varianten i vår närliggande asiatiska livsmedelsbutik, så blev så glad när jag hittade dessa hos er. Goda och lättätna. Ska precis beställa en omgång till då de har gjort underverk för min kropp, enligt min akupunktör.

 • 4
  en rolig nyhet till naturgodis

  Posted by Diana Lorenz on 28th May 2020

  Jag fick ett par av dessa bär som smakprov i försändelsen med te, en rolig överraskning. Hade aldrig sett dem, än mindre smakat. Smaken och konsistensen var inte som jag trodde, men jättegoda! Inte för söta. Med en distinkt lite syrligt smak. En liten snack.