Vårdröm Rooibos

kr57.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

Vårdröm ekologisk Rooibos från Sydafrika

Ekologisk Sydafrikansk Rooibos blend med solros, blåmalva, rosor, citrus och rabarber. 

Utseende & innehåll 

Detta te tillverkas uteslutande av de fina spetsiga bladen av djupt orange-rött rooibos te, som har odlats ekologiskt i Sydafrika. Brygden är kastanjeröd och lätt grumlig. De bryggda bladen har en kastanjebrun, orange-brun färgton. I det röda rooibos teet finner man blåmalva , solros och även rosor, citrus frukter och rabarber. 

Arom, smak & eftersmak 

De torra bladen har en arom av citrus frukter, rabarber samt honungs sötma, som är typiskt för klassisk rooibos. Brygden har en lätt fermenterad ton, som kommer från den naturliga tillverkningsprocessen som bladen genomgår. Smaken är frisk  med citrus toner, rabarber samt sötma av rosor. Den har en klassisk Rooibos smak, av honung och frukt och en lätt, aromatiskt  eftersmak.

Ursprung & historia 

Rooibos en inhemsk Sydafrikansk växt. Bladen genomgår en varsam process  som resulterar i ett utsökt , rött örtte som är naturligt fritt från koffein. När bladen har blivit skördade, och hackade så börjar färgen att ändras allteftersom teet oxiderar. Det samlas sedan i högar, spray fuktas med vatten för att möjliggöra fermentationen, vilken ger en djup, rik orange-röd färg.  Bladen torkas sedan och sorteras, och är därmed klara för att brygga dryck av. 

Vad är unikt med Vårdröm Ekologisk Rooibos?

Det ekologiska Rooibos är odlat utan användning av icke organiska gödningsmedel och pesticider, och är därmed fritt från syntetiska kemikalier, säker och riskfri att använda för alla. Denna mästerliga blend för tankarna till våren, med dofter av blåmalva, solros, rosor, citrus och rabarber. 

Passar till 

Ekologisk Rooibos passar utmärkt till aromatisk mat och kryddiga kötträtter, liksom pizza och ugnsbakade rätter. Den är naturligt koffeinfri och gör den lämplig som en dryck vid alla tidpunkter på dygnet. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med färsk kokt vatten som är  mellan 90-100°C. Använd en rågad tesked (5g) av blad per kopp och låt det dra i 4 minuter.