Timglas för tenördar - ca 3-5 min. I metall med sand i olika färger - Tysk

(No reviews yet) Write a Review
kr299.00
Weight:
0.19 KGS
Adding to cart… The item has been added

En gång i tiden i en värld full av teälskare, fanns det en liten pryl som höll ihop tre olika timglas. Ett timglas för tre minuter, en för fyra minuter och en för fem minuter. Den här prylen var en speciell skapelse, eftersom den var tänkt att hjälpa människor när de bryggde te.

En dag bestämde sig prylens skapare för att skicka ut den till världen, så att alla som älskade te kunde ha nytta av den. Men innan den lämnade skaparens händer, viskade han en speciell uppmaning till prylen: "Var försiktig och se till att du hjälper människor på rätt sätt. Glöm aldrig att din kraft också kan vara farlig."

Så småningom hittade prylen sin första hem hos en gammal teälskare vid namn Morika. Hon hade alltid haft svårt att få teet att bryggas perfekt, men med den här prylens hjälp var det lättare än någonsin. Hon använde timglasen för att se till att hon inte överskred bryggtiden och kunde njuta av en perfekt kopp te varje gång.

Men en dag, när Morika var borta från köket, bestämde sig hennes nyfikna katt för att leka med prylen. Katten släppte prylen på golvet och de tre timglasen gick sönder. Nu var det omöjligt att mäta bryggningstiden på rätt sätt.

Morika var förtvivlad när hon kom tillbaka och såg timglasen på golvet. Men istället för att ge upp, tänkte hon tillbaka på vad skaparen av prylen hade sagt: "Var försiktig och se till att du hjälper människor på rätt sätt. Glöm aldrig att din kraft också kan vara farlig."

Morika insåg att det inte handlade om timglasen i sig, utan om att brygga teet med omsorg och kärlek. Hon började mäta tiden med hjälp av en vanlig klocka och använde sin intuition för att avgöra när teet var klart. Och till hennes förvåning blev teet faktiskt ännu bättre än tidigare.

Sensmoralen i denna fabel är att verktyg kan vara användbara, men det är viktigt att inte förlita sig för mycket på dem. Det är okej att ha hjälpmedel, men det är viktigt att lita på sig själv och använda sin intuition för att göra saker på det sätt som känns rätt för en själv.

Wow, Ehsan. Så mycket dravell för ett jä¤"#! timglas? Really? tänker du nu och känner att du redan är för djupt investerad i en produkttext för en pryl som du inte ens är säker på att du vill köpa. 

Men låt mig då påpeka att det är inte bara 1 timglas. Det är 3. (1 enda timglas, om du nu önskar det, finner du här.)
Låt mig också påpeka alla andra situationer man kan använda ett timglas. 

Här är en lista med 10 situationer och sammanhang där man kan använda en timglaspryl med tre timglas på 3, 4 och 5 minuter på ett smart och värdigt sätt:

 1. Vid tandborstning - Använd den treminuters timglasprylen för att se till att du borstar tänderna i minst tre minuter.

 2. Under en träning - Använd de olika timglasprylarna för att mäta tiden på olika övningar, till exempel sit-ups i 3 minuter, armhävningar i 4 minuter och plankor i 5 minuter. (Yeah.. för det är klart man gör plankan i 5 fu¤2#! minuter. )

 3. Under en matlagningsaktivitet - Använd de olika timglasprylarna för att hålla koll på tiden för olika delar av matlagningen. Till exempel kan du koka ris i 3 minuter, steka grönsaker i 4 minuter och laga kött i 5 minuter.

 4. För spel - Använd timglasprylarna för att spela spel som kräver tidtagning, till exempel Pictionary eller Trivial Pursuit.

 5. För att hantera tid - Använd timglasprylarna för att hantera din tid på ett effektivt sätt. Till exempel, sätt en timglaspryl på 3 minuter för att slutföra en enkel uppgift, 4 minuter för en mer avancerad uppgift, och 5 minuter för en utmanande uppgift.

 6. Vid korta pauser - Använd timglasprylen för att ta korta pauser på tre, fyra eller fem minuter. Ta en paus och slappna av under tiden, innan du går vidare till nästa uppgift.

 7. Under arbetsdagen - Använd timglasprylarna för att strukturera din arbetsdag. Till exempel, sätt en timglaspryl på 3 minuter för att svara på e-post, 4 minuter för att genomföra ett telefonsamtal, och 5 minuter för att skriva en rapport.

 8. Vid presentationer - Använd timglasprylarna för att säkerställa att du håller dig till tidsramen vid en presentation. Till exempel kan du använda den timglasprylen för att hålla presentationen inom 3-5 minuter.

 9. Vid diskussioner - Använd timglasprylarna för att säkerställa att varje person får lika mycket tid att prata. Till exempel kan du använda timglasprylen och sätta den på tre minuter för varje person som deltar i diskussionen.

 10. Vid barnaktiviteter - Använd timglasprylarna för att hjälpa barn att lära sig tidsuppfattning. Till exempel, använd timglasprylen och visa barnen hur lång tid varje timglas representerar, och be dem att räkna ner tiden medan timglasen rinner ut. /Yes. Optimistiskt att barn ska sitta still och räkna av tid. Normalt lär de sig inte det förrän på kåken, när de sitter av sin första volta.)

...och då har jag inte ens berört alla rollspelssammanhang där en sådan här timglaspryl är awesome att ha och fett (Malmöitiska för begreppet "Jättemycket") creddigt (Modern amerikaniserad slang för begreppet "hedervärd" eller "beundransvärd").

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

 • Swish - (via Klarna - Man får klicka på Klarna & välja Swishbetalning)
 • Klarna 
 • Stripe (Kortbetalning)
 • Paypal
 • I butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA