Teburk i plåt - Indian Ceylon - ca 70g-120g med push lock

(No reviews yet) Write a Review
kr65.00
Weight:
0.08 KGS
Adding to cart… The item has been added

Teburk i beige eller creme, med inslag ab beige/rosa. Texterna "tea time", "Indian Ceylon" och "The Consolidated Tea Co." pryder burken tillsammans med bilden av en tekanna och två tekoppar, lite te och vad som mest liknar en teboll.

Teburkar eller plåtburkar, ja till och med kaffeburkar om man är lagd åt det hållet. Dessa teburkar från kina och rymmer mellan ca 70-120g te, lite beroende på vad det är för te man har i dem. Burken får plats med ca 120g grön gunpowderte, som är rullat och kompakt, medan jag tror det blir svårt att pressa i den mer än 70g hallonblad eller Marockansk nana-mynta.

Burken är försedd med lock som sitter fast baktill med ett gångjärn.

  • Ø 75 x 75 x 100 mm

Rengöring av teburkar

Visserligen kan teburkarna köras i diskmaskin. De är ju trots allt plåtburkar. Men då mina egna favoritburkar är teburkar som jag har en del år på nacken, vissa är 20-30 år gamla, vill jag uppmärksamma alla på att diskmaskinsdiskmedlet sliter oerhört på både plåten och lacken. Visst ser många teburkar bättre ut med tiden, men inte om de diskas i diskmaskin. Därför är vår rekommendation att inte bara dessa teburkar utan alla teburkar diskas för hand och torkas direkt efter med en trasa. På så vis kan teburken hålla i flera flera år.

 

No Reviews

No Additional Information Found

Green/Vegetal
NA
Floral
NA
Fruits
NA
Spices
NA
Wood/Earth
NA
Roast/Nuts
NA
Cream
NA
Mineral
NA