Keemun OP bio

kr49.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Keemun OP bio

Keemun Orange Pekoe - ett ännu finare svart te från Qimen County i Anhui-provinsen, Kina. 

Utseende och komposition

Det torra bladet är mörkgråa/ svarta, med en svag glans, tillverkad av små jämn blandning av löv och knoppar. Teet i koppen är klar, tegelröd med djupa kopparnyanser. Bladen är delikata med hackade, glansiga strängar och rödabruna och grönbruna toner.

Arom, smak och eftersmak

Doften av det torra bladet har en inslag av trä, djup fyllig choklad och rik tobak, med en antydan av olivolja. Den har en kort till medium eftersmak och blir lite torr.

Ursprung och historia

Idag är Keemun Black en av de mest kända svarta teerna från Kina. Det produceras i Qimen County i Anhui-provinsen.

Keemun sägs ha varit en favorit för brittiska monarkin och populär i Europa sedan slutet av 1800-talet. Teet producerades först i slutet av 1800-talet när en arbetare från Anhui-provinsen bestämde sig för att börja producera sitt eget svart te. Han reste till Fujian-provinsen i Kina för att lära sig de bearbetningstekniker som användes där. Efter att ha återvänt till Anhui-provinsen började han göra te i en liknande stil och 1915 var Keemun-te nationellt erkänt som en av Kinas bästa svarta teer.

Vad är unikt om Keemun OP bio

Ett kvalitetste från Qimen i Anhui-provinsen i Kina. Det jag upplever som mest unikt med detta Keemun-te är att den är mörk men mjuk. Svart te kan snabbt bli både för torr och för övermäktig. Detta Keemun-te håller dock både smak och arom balanserat. Dessutom är det sällsynt bra pris just nu.

Lämplig för

Keemun är ett gott te att dricka med middag eller efter maten. Den passar bra med varmare rätter eller med rikare efterrätter. Passar perfekt både med och utan mjölk.

Hur man brygger Keemun OP bio

Brygg med kokt vatten som har svalnat till 90 °C.

Använd en tesked eller 5 gram te per kopp.

Brygg i ca 3 minuter om du inte har mjölk i teet eller 5 minuter om du vill ha mjölk i ditt te.

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)