Jun Chiyabari single estate Fist Flush (FFSFTGFOP1)

kr99.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Jun Chiyabari FFSFTGFOP1 smak & eftersmak.

Jun Chiyabari FFSFTGFOP1 är ett utmärkt te, jämförbart med de bästa Darjeelings. Samtidigt som de fortfarande har de Muscatel-egenskaper du kan förvänta dig, förstärks dessa av mjukare toner av vete och mossa. Ett utmärkt ljust te, med bra sammandragning. Starkt och tydlig bitterhet.

Jun Chiyabari FFSFTGFOP1 historia & bakgrund

JunF Chiybari är en familjedriven tegård i Nepal. De och grundades i april 2000.

Deras teplantage är cirka 90 hektar stor och ligger runt Norr 27° 01' Öst 087° 19' och en altitud mellan mellan 1650 och 2200 meter över havet. Det kanske låter som att teet växer upp i bergen i våra öron, men i Nepal är det normalt. 

Te som växer på hög höjd, växer långsammare och smakerna får utvecklas i en annan takt. Detta ger teet ett karakteristiskt nyanserat smak. Till exempel Darjeeling teer kommer också från Nepal och odlas också på hög höjd.

Teplantagen planterades ut i små tomter med avgränsningar lite här och var för odling av högkvalitativa sorter. Så varje te är en blandning av olika sorter. Bokstäverna SFTGFOP1 hänvisar till utseendet på de torra bladen. Den högsta andelen knoppar eller toppar och huvudklassificeringen i Nepal, Darjeeling och Assam.

TGFOP1 innebär att teet är begränsad till endast löv av högsta kvalitet i TGFOP-klassificeringen.

Betyget SFTGFOP står för "Special Finiest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe 1". Det betyder att det är ett te av blad med massor av toppar eller knoppar. Med åren har historien växt och beskrivningen har utökats. Detta specifika te är en First Flush (första skörden).  

Jun Chiyabari har alltid varit en ekologisk tegård sedan den första planteringen 2001. Den faktiska ekologiska certifieringen av IMO Switzerland kom i augusti 2012.