Silver nål vitt te

kr267.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

Vitt te

Vitt te är det minst behandlade teet och det är egentligen den äldsta teet också , av den enkla anledningen att i början hade man inte utvecklad några metoder för att behandla teet .

följande texten är inte min , men det innehåller intressanta information som du kan använda kanske.

 

 

Vitt te , de yngsta bladen

 

Precis som i grönt , svart och oolong te är vitt te från växten Camellia sinensis . Ny tillväxt knoppar och unga blad plockas innan de är helt öppna och det är den silverfärgade hår på nya knoppar som ger de unga bladen ett vitt utseende . Så vitt te är kvar att vissna naturligt och sedan torkas efter att den har plockats , är avlägsnandet av någon verklig behandling tros ge de höga förmåner antioxidant hälsa förknippade med vitt te identifierats i senare studier . Refererade studier följer nedan .

 

 

 

Lägst i koffein , högst i antioxidanter

 

Vitt te har den lägsta koffeinhalten av alla typer av te med en genomsnittlig kopp innehållande omkring 15 mg koffein jämfört med 20 mg i grönt te och 40mg i svart . Eftersom det knappast finns någon behandling , behåller vitt te höga halter av antioxidanter , katekiner , som finns i färska teblad . Det finns färre studier som utvärderar de hälsosamma effekterna av vitt te , men det är inte förvånande att antalet genomförda studier visar att högre nivåer av polyfenoler har en större inverkan än grönt , svart eller oolong te .

 

 

 

Vitt te och viktminskning

 

Som någonsin " viktminskning " är ett mycket aktuellt ämne och naturligtvis några bevis kring förmågan att påverka viktminskning är alltid av intresse ( mmm. .. ja det är för oss i Jenier Tea House ! ) . En färsk studie publicerad i april 2009 såg forskare tittar på de biologiska effekterna av ett extrakt av vitt te på humana fettceller . Resultaten, som publiceras i BioMed Central Journal nutrition och metabolism visar att vitt te extrakt effektivt stoppar genereringen av nya humana fettceller och stimulerar nedbrytningen av fett från befintliga fettceller . Detta innebär i princip att vitt te ökar ämnesomsättningen och bränner kroppsfett . Experter är överens om att idén inte bör vara att " gå ner i vikt " som sådan utan att bränna överflödigt kroppsfett och öka muskelmassa med hjälp av en kombination av vanlig hälsosam kost , vikt och motion . Som en del av din hälsosam livsstil , kan vitt te vara ett välkommet tillskott för att hjälpa dig att bränna fett .

 

 

 

Vitt te och cancer

 

En studie utförd 2001 av Oregon State University tittat på jämförelsen mellan vitt te och grönt te i relation till deras förmåga att minska risken för cancer . När cellkulturer exponerades för ett cancerframkallande ämne ( ett ämne som är känt för att orsaka celler att mutera och bli cancerogena ) och sedan antingen vitt te eller grönt te tillsattes , upptäckte forskare att vitt te var alltid mer skyddande än grönt te , ibland fem gånger så mycket . I en separat studie som utvärderar de förebyggande effekterna av vitt te på koloncancer i möss , visade det sig att vitt te när de kombineras med en anti- cancerläkemedel gav det bästa skyddet .

 

 

 

Andra hälsofördelar med vitt te

 

Forskning pågår och nya studier släpps regelbundet , men följande hälsofördelar har tillskrivits vitt te ::

 

 

 

fördröjer tillväxten av bakterier som orsakar infektioner

 

hjälper till att bekämpa svampar så kan bistå med jäst infektioner .

 

stärker immunförsvaret

 

kan bromsa åldrandet hudåkommor

 

Referenser

 

Orner GA, Dashwood WM , Blum CA, Díaz GD, Li Q, Dashwood RH ( 2003 ) . Dämpning av tumorigenes i APC ( min ) mus : nedreglering av beta - catenin signalering genom en kombination av te plus Sulindac . Carcinogenesis . 2003 februari , 24 ( 2 ) :263 - 7 .

 

 

 

Pressmeddelande American Society for Microbiology den 28 maj 2004 i samband med 104 -stämman .

 

 

 

Pressmeddelande University Hospitals i Cleveland på 30 Januari 2003