Sencha- Kina

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Sencha- Kina

Kinesiskt odlat grönt Sencha te.

Utseende & Innehåll

De torra bladen har en slät och lätt glansig yta,. Den innehåller medium stora blad som har en matt grön färg. Bryggda teet är ljust, citron gult.  De fuktiga bladen har en vacker grön färg och en lukt antydan av klippt gräs. 

Arom, smak & eftersmak

Detta te är fruktigt och grönt med en med en elegant och mild smak. De torra tebladen har en lätt citrus  arom med toner av hö, och färsk klippt gräs. De bryggda teet har en umami smak  med antydan av sparris, och havstång och en viss gräsighet. Den är fyllig och robust med en viss tyngd i texturen. Allteftersom teet utvecklar sin smak, kommer toner av mineral och umami fram samt en lätt syrlighet som infinner sig raskt. Det bryggda bladen luktar citron och mandarin.

Ursprung & historia

Denna Sencha kommer från Kina. Det är genetisk samma som Japanska Sencha, men får annan karaktär tack vare annan sammansättning på jordmån och klimat. Det tillverkas genom att skördas, mjukas upp och sedan varsamt ånga de färska tebladen för att avlägsna de kemiska föreningar som skulle ändra bladens färg till brunt om den naturliga oxidation tilläts att ske.

Sedan hackas bladen, gnuggas och rullas för att frigöra saften inne i bladen, och att utveckla smakerna. Efter processen av att gnugga och rulla bladen, så värmer man dem för att minska mängden vätska i bladen. Bladen plattas till. Teet är sedan klart att sorteras och lagras. 

Vad är unikt med Ehsans och Pappas Kinesiska Sencha grönt te. 

Denna Sencha, är mildare och lenare än vissa Japanska varianter. 
Det är absolut ett kvalitativt Sencha te med klara toner av mineral, havstång, umami och färsk klippt gräs. De fina blad delarna brygger snabbare än de större blad bitarna. Detta adderar ett djup till brygden, medan den samtidigt behåller teets ljusare smak toner. 

Passar till 

Kinesisk Sencha grönt te passar väl till citrus frukter, nötter och lättare rätter. 

Brygg instruktioner

Brygg teet med nykokt vatten som får svalna till 70-80 C. Använd en tesked (5g) av teblad och låt dra i 1 minut. Förläng tiden om du önskar en kraftigare smak. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

Videos Hide Videos Show Videos