Pepparmint / Pepparmynta - Örtte

kr57.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.47 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Djupt gröna blad av pepparnymnta i bitar.

Smak & eftersmak

Starkt, friskt & mintigt. Som polkagris fast utan sötman. 

Ursprung & Historia

Pepparmynta (Mentha piperita) är en av hundratals arter i släktet Mentha som även omfattar grönmynta, vattenmynta, nanamynta och skogsmynta. Pepparmynta tros faktiskt vara en naturligt förekommande hybrid av grönmynta och vattenmynta. Medan vissa hävdar att pepparmynta inte hybridiserades och odlades förrän på 1700-talet i England, refereras det till pepparmynta i gamla texter. Förvirringen verkar vara att den nämns omväxlande med grönmynta och den generiska termen mynta. Pepparmynta har en lång historia av odling och har använts i matlagning och örtmedicin sedan cirka 1500 f.Kr. Fram till 1696 klassificerades inte pepparmynta som en egen underart, men de flesta historiker anser att det är rimligt att anta att den mynta som nämns i många historiska texter är pepparmynta.

Vad är unikt med vår Pepparmynta?

 Endast pepparmynta i sin renaste form. Inga tillsatser. 

Passar till

Pepparmynta passar både till svart & grönt te. Gärna något sött till. Passar också till snuviga näsor och hesa strupar. (Läs: lätta förkylningssymtom)

Brygginstruktioner

Vattentemperatur: 90°C-100°C

Dosering: ca 5g / kopp

Dragningstid: 5-10 min beroende på bladens grovhet. När teet är fingervarmt, söta med honung eller motsvarande. Om örtte intas i medicinskt syfte bör det drickas långsamt tre gånger dagligen under två veckors tid. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)