Pai mutan/ Bai mudan eller vitt pionte

kr87.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout

Vi förväntar oss att åter ha denna produkt i lager den 31st Mar 2021

OR
Adding to cart… The item has been added

Pai mutan/ Bai mudan eller vitt pionte

Pai mu tan eller vitt pion te består av skottet och de två översta tebladen. Dessa plockas och hanteras med varsam hand då de torkas och staplas. Under sorteringen klassas de in efter kvalitet. Brutna blad som detta pai mu tan består av smakar lika bra men har traditionellt värderats lägre än de hela, obrutna bladen. 

Pai mu tan eller bai mu dan eller vitt pionte

Det där med kärt barn och många namn blir så mycket mer komplicerat när man sträcker sig över språkliga gränser och marinerar allt i sökordsoptimering. Så ja, det är inte så kristallklart hur pai mu tan te eller bai mu dan te heter eller stavas. Det viktiga som du behöver veta är att Pai mu tan betyder mer eller mindre vit pion och är ett vitt te som består av endast torkade kronblad dvs. en knopp och de två yngsta bladen.

Du kan läsa mer om vitt te och dess olika variationer i vår blogg.

Smak & Eftersmak

Pai mut tan smakar rent. Smakan är mild och naturlig, lite söt vid den första bryggningen, och lite kraftigare vid den andra bryggningen. Den blir inte så lätt bitter, om man undviker för varmt vatten. Det här anser vi vara ett perfekt pai mu tan te för vardagsbruk.

Brygginstruktioner

Vi rekommenderar att du använder ungefär 1 tesked per kopp (ca 5g).
Brygg i varmt vatten (70-80 ° C) i en till två minuter. Använd inte kokande vatten eftersom det förstör teet.
Detta te kan bryggas upp till fyra gånger och blir mjukare och sötare med efterföljande infusioner.

Är du redo att prova en kopp vitt pionte? Om så är fallet, här är några tips som hjälper dig att komma igång!

  • Hoppa över sötningsmedlet; du behöver inte det!
  • Hoppa över mjölken också. Detta te har en söt och utsökt smak på egen hand.
  • Samma blad går att brygga upp till 4 gånger.

Var äventyrlig och prova något nytt. Detta te kan vara precis vad dina smaklökar och hälsa har bett om!

Pai mu tan & hälsan

Det som gör vitt pionte unikt är det faktum att detta te är tillverkat av oöppnade teknoppar samt de två nyaste bladen att gro. Pai mu tan eller vitt pionte är mest känt för sin smak och de flesta som köper och dricker detta teet gör det för att det smakar rätt fantastiskt faktiskt. Med det sagt behöver vi lyfta att Pai mu tan även har andra hälsofrämjande egenskaper. 

Om du älskar vitt te eller bara vill prova något nytt, överväga att prova vitt pionte/ pai mu tan. Du kan bli förvånad över att detta snabbt detta blir ett favoritte för dem som provar det!

Fördelar med bai mudan eller vitt pionte

Njurhälsa: En studie som publicerades 2010 i fytomedicin fann att pai mu tan eller snarare vitt pionrotsextrakt hade en antioxidant effekt på diabetesinducerad oxidativ stress i njurarna. I studien visade sig urinalbumin minska med användning av detta extrakt.

Leverstöd: En studie publicerad i Archives of Pharmacal Research fann att paeoniflorin som är en komponent av pion kan ha en antioxidant effekt på levern.

Antioxidantegenskaper: Som du säkert vet hjälper antioxidanter till att bekämpa fria radikaler i kroppen och kan till och med hjälpa till att bekämpa sjukdomar. Den stora nyheten är att pai mu tan/ vitt pionte kan hjälpa till att öka ditt antioxidantintag! Vitt pionte är laddat med antioxidanter. Försök lägga till vitt pionte i din diet för att förstärka ditt antioxidantintag.

Immunsupport: Precis som andra teer har pai mu tan/ vitt pionte vissa antivirala och antibakteriella egenskaper, vilket gör detta till ett utmärkt te att njuta av under förkylnings- och influensasäsongen. På grund av dess antioxidativa egenskaper är pai mu tan/ vitt pionte också en utmärkt immunförsvars-toner. Sippa lite pai mu tan eller vitt pionte nästa gång du tror att du kan komma med något; du kanske bara kan hålla den bakterien i schack.

Blodtrycksstöd: Letar du efter ett naturligt sätt att stödja hälsosamt blodtryck? Pai mu tan/ Vit pionte tros bidra till att förbättra artärernas funktion med dess blodförtunnande egenskaper. Vitt pionte är en utmärkt val för att hjälpa till att kontrollera högt blodtryck och främja friska blodkärl.

Innehåller pai mu tan/ bai mudan koffein?

Vitt pionte eller pai mu tan innehåller verkligen koffein. Faktum är att pai mu tan eller vitt pionte innehåller faktiskt en relativt hög mängd koffein- cirka 5%.

Om du letar efter ett alternativ till kaffe när du söker koffeinökning, kan du överväga att prova pai mu tan. Inte bara kommer detta te att ge dig den upp piggande effekten, men det kommer också att ge dig en fin rad hälsofördelar.

Vad skiljer bra pai mu tan från dålig pai mu tan?

Inte allt te skapas lika. Beroende på hur teet skördas och sköts kommer du sannolikt att stöta på många olika variationer av inte bara pai mu tan, utan också många andra varianter av te.

För att vara säker på att du får högsta möjliga kvalitet är det bäst att hålla sig till organiskt, rent och varsamt skött pai mu tan. Du kanske också vill ha koll på hur teet har skördats och torkats för att vara säker på att du får den bästa smaken samt alla de hälsofördelar som vitt pionte har att erbjuda.

Bra pai mu tan har försiktigt lufttorkats för att man ska vara säker på att teblad inte skadas och för att bevara smaken så mycket som möjligt. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.

Videos Hide Videos Show Videos