Nepal Shree Antu SFTGFOP1

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

Svart Te Nepal  - SFTGFOP1 

Super Fine Tippy Golden Flowery Orange Pekoegrade 1 (högsta kvalitet). Nepalesiskt first flush te SFTGFOP1.  

 

Kompatibilitet med mat och dryck  

Det Nepalesiska teet från Shree Antu passar väl ihop med bland annat hårda ostar. De friska och bittra tonerna från teet kompletterar den rika texturen och fylliga smaken hos hårdosten. Det här teet  bra som en pick-me-up eftermiddagste.  

 

Arom, smak och eftersmak  

Det här teet har sötman av apelsinblommor och doften av jasmineblommor, med en lätt ton av kakao. Den smakar lätt och lent, som grönt gräs med smörig eftersmak som nybakad kladdkaka. Teet smakar av ett ljust svart te, med en svag antydan av bitterhet, och en medium till lång eftersmak.  

  

Vad är speciellt med just vår Svart Te Nepal - SFTGFOP1

Det Nepalesiska teerna från Shree Antu dalen skördas mellan Mars och April månad.  De svalare temperaturerna och höga höjderna (mellan 1650 till 2200 meter) leder till att teet får en lätt muscat karaktär som påminner om de angränsande Darjeeling teerna. De moderna First Flush teerna som den här, är endast varsamt bearbetade för att behålla så mycket som möjligt av bladens naturliga karaktär och smaker. Bladen rullas inte i någon stor omfattning under bearbetningen vilket bevarar den naturliga silveraktiga färgen på bladskotten. 

 

Svart Te Nepal - SFTGFOP1 ursprung och historia  

Den här tesorten började odlas första gången i Nepal vid 1800 talets andra halva. Den växer högt på Himalayas sluttning upp till 2200 meters höjd och regionen är fortfarande till viss del svåråtkomlig. På slutet av 1900 talet, utmärktes fem distrikt för teodling, där tesorten ansågs utifrån mark egenskaperna ge det karaktär som eftertraktades hos teet. Det Nepalesiska teet påminner mycket om teet från de angränsande Darjeeling regionen, i både stil och karaktär, men har likväl särskiljande aromer som utmärker den.

  

Svart Te Nepal - SFTGFOP1 tesortens innehåll  

Full av gröna nyanser med överflöd av silvriga salvia gröna toppblad. De torra bladen innehåller en blandning av brutna, skogsgröna blad, och dun lika toppblad.  

 

Brygginstruktioner 

Brygg teet på 85-90°C vatten. Använd en tesked (5g) per kopp, och bygg teet i två minuter. För en starkare brygd öka mängden te. 

 

Utseende vid bryggning 

Teet är ljusgult i färgen vid bryggning.