Keemun Congou OP

kr57.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout
OR
Adding to cart… The item has been added

Keemun Congou OP

Keemun Congou Orange Pekoe, Keemun Gongfu, 祁門 工夫, ett fint svart te från Qimen County i Anhui-provinsen, Kina.

Utseende och komposition

Det torra bladet är mörkgråa med en satin glans, tillverkad av små jämn blandning av löv och knoppar. Teet i koppen är en klar, tegelröd med djupa koppar nyanser. Bladen är delikata med hackade, glansiga strängar och röda bruna och grönbruna toner.

 Arom, smak och eftersmak

Doften av det torra lövet har en inslag av rök, röd frukt och chili-pepparvärme, fyllig choklad och rik tobak, med en antydan av olivolja. Smaken påminner tall och lönn; Det är saftig, med rökt honung, torkad basilika, enbär och kryddor. Den har en kort till medium eftersmak och blir lite torr.

 Ursprung och historia

Idag är Keemun Congou Black en av de mest kända svart te från Kina. Det produceras i Qimen County i Anhui-provinsen. Keemun Congou sägs ha varit en favorit för British Royal Family och populär i Europa sedan slutet av 1800-talet.Teet producerades först i slutet av 1800-talet när en arbetare från Anhui-provinsen bestämde sig för att börja producera sitt eget svart te. Han reste till Fujian-provinsen i Kina för att lära sig de bearbetningstekniker som användes där. Efter att ha återvänt till Anhui-provinsen började han göra te i en liknande stil och 1915 var Keemun Congou-te nationellt erkänt som en av Chinas bästa svarta te.

 Vad är unikt om Keemun Congou Tea

Termen Congou / Gongfu (工夫) har använts synonymt med andra termer för att ange ett svart te med stor skicklighet. Inte alla Congou-teer är rökiga i karaktär, men denna Keemun Congou har en delikat och subtil rökigt som förbättrar teens eftersmak.

 Lämplig för

Keemun Congou är ett gott te att dricka med middag. Den passar bra med varmare rätter eller med rikare efterrätter , Vill du ha mjölk i ditt te då Keemun Congou är ett bra te för dig.

 Hur man brygger Keemun Congou Tea

 Brygg med färskt kokt vatten som har svalnat till 90 ° C.

Använd en tesked eller 5 gram te per kopp.

Brygg i 3 minuter om du inte har mjölk i teet eller 5 minuter om du vill ha mjölk i ditt te

 

Alltid fraktfritt inom Sverige - Betala med Klarna, kort eller PayPal i vår check-out.