Jiao Gu Lan

kr67.00
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

 

Jiao Gu Lan (Gynostemma pentaphyllum)

"Jiao Gulan" Den eviga livets ört

Utseende & innehåll

 Torkade bladen ser ut som liten krullig boll och består oftast av en liten kvist med 5-7 små blad. Färgen är mörkt grå grön.

 

Arom, smak & eftersmak

 Smaken är söt och påminner lakrits smaken

Ursprung & Historia

Vid behandling av resultatet av folk bokföringen år 1970 i Kina, upptäckte man att i en smal lands remsa i södra Kina antalet hundraåringar är betydligt mer än resten av Kina. den här smala landsremsa drar i genom två provinserna Guanxi och  Yun nan. 2 universitet i dessa provinserna fick uppdraget att hitta orsaken till den intressanta fenomenet. Efter 12 år forskning konstaterade man att konsumtionen av en ogräs som smakar gått och söt är en bidragande orsak till det långa livet i områden som växten växer. Det var vid samma forskningar som man upptäckte att ordet Jiao Gu Lan som växten kallades för har betytt Det eviga livets ört i det gamla lokal språket.  

Vad är unikt med Jiao Gu Lan

 I Kina betraktas Jiao gulan som en balansgivande ört , den andra balansgivande örten är Ginsen som är betydligt dyrare än Jiao Gulan , därför kallar man jiao Gulan även för fattigmans Ginseng.

I Sverige rekommenderade Sahlgrenska i Göteborg som en nyttig ört för diabetiker.  

Passar till  

 Det passa som en ersättning för vanligt grönt te

Brygginstruktioner

 Som alla andra obehandlade teer rekommenderas inte hetare vatten än 80 grader , dragning tiden för den som dricker teet för smakens skull är < 3 min och för den som vill ha ett nyttigt te är ca 10 minuter.