Hallonblad

kr107.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
OR
Adding to cart… The item has been added

Utseende & innehåll

Fint malda, ljusgörna blad som mer volym än densitet. 

Smak & eftersmak

Tyvärr smakar teet INTE hallon. Det smakar mer som ett svart te. Inte illa på något sätt, bara inte fruktig som namnet antyder. Namnet till trots så smakar hallonbladste inte hallon alls, utan har mer smak som ett svagt örtte. Blanda inte ihop hallonblad med fruktte med hallonsmak. 

Ursprung & Historia

Röda hallonblad har rekommenderats som en tonic för att förbättra fettomsättningen och uppmuntra viktminskning. Det säljs ofta som ett "avgiftande" tillskott avsett att förbättra kroppssammansättningen och den allmänna hälsan.

Rött hallonte har naturliga laxerande egenskaper som kan orsaka matsmältningsbesvär. Att ta höga doser av växten som ett komplement eller att dricka för många koppar te kan orsaka problem inklusive diarré och kräkningar. Begränsa intaget till en eller två koppar rött hallonbladste per dag.

Hallonblad och graviditet

Traditionellt vet vi att gravida kvinnor använder hallonbladste, särskilt som ett hjälpmedel vid förlossningen. Vetenskaplig forskning har dock funnit få eller inga bevis för att stödja detta påstående. Det mesta av tillgängliga bevis är anekdotisk, och en översiktsartikel från 2009 betonade oro över bristen på bevis för säkerhet och effekt och kallade rekommendationer om dess användning "tvivelaktiga".

Här finns en riktig fara! En enkel sökning på hallonblad ger en uppsjö av resultat som alla på ett eller annat sätt kopplar hallonblad till graviditet på ett eller annat sätt. Vissa säger att det hjälper från vecka x till vecka y. Andra snackar om att det kommer till sin rätta i samband med förlossning. Ytterligare sidor menar att man ska undvika hallonbladste under sina första graviditetsmånader. 

Det är lätt att tro att det finns en vetenskaplig grund att stå på i kontexten av hallonblad och graviditet, men det gör det inte.

Saxat från "What do we know about herbal morning sickness treatments? A literature survey" av Jenny M.WilkinsonB.Sc (Hons), PhD, Grad Dip FET

"...alla större engelskspråkiga medicinska, omvårdnads- och vetenskapliga databaser samt 300 webbsajter, Internetnyhetsgrupper, böcker och tidskrifter söktes efter information om användning och säkerhet för örter under graviditet.

Resultat: en sökning i medicinska databaser lyckades inte hitta några artiklar som specifikt rapporterade undersökningar av säkerheten hos örter som används under graviditeten. Av 300 icke-medicinska källstudier, 75 citerade användningen av örter under graviditeten. De vanligaste örterna för illamående på morgonen var ingefära, kamomill, pepparmynta och hallonblad (55, 37, 44 respektive 63 % citerade).

Det fanns ingen konsensus i graviditetslitteraturen om huruvida var och en av dessa örter var säker för användning under graviditet. Sju källor (6 %) angav att kamomill och pepparmynta var osäkra, medan 16 (12 %) nämnde användningen av ingefära och 11 (15 %) användningen av hallonblad som osäker under graviditeten.

Slutsatser: naturläkemedel ses ofta som säkra, "drogfria" behandlingar mot illamående på morgonen. Den motsägelsefulla informationen och bristen på originalforskning relaterad till säkerhet indikerar dock att dessa föreningar bör användas med försiktighet.

Vad är unikt med våra Hallonblad?

Endast Hallonblad i sin renaste form. Inga tillsatser. 

Passar till

Allt syrligt & det mesta sött (tänk honung). 

Brygginstruktioner

Vattentemperatur: 90°C-100°C

Dosering: ca 5g / kopp

Dragningstid: 5-10 min beroende på bladens grovhet. När teet är fingervarmt, söta med honung eller motsvarande. Om örtte intas i medicinskt syfte bör det drickas långsamt tre gånger dagligen under två veckors tid. 


FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning. (Kort, kontant eller Swish)