Gröna doftsatta Jasminpärlor

kr107.00
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Free Shipping

 

Gröna doftsatta Jasminpärlor. 

Jasmin pärlor.  Grönt te, hoprullat till små kulor. 

Utseende & innehåll

Detta te består av förtjusande lena, jämnstora kulor av te med mörka, khaki gröna blad och grädd färgade toppblad. Det bryggda teet har en ljus champagne färg med varma toner och en del pekoe som skimrar i brygden  (även kallad bai-hao)Det bryggda teet vecklar ut sig för att blotta lätt brutna khaki bruna gröna teblad.

Arom, smak & eftersmak

Gröna Jasmin pärlor är ett ett friskt te med en del blomster toner. De torra bladen har en lätt jasmin doft. Det bryggda teets arom är intensivt doftsatt med topp toner av jasmindoft.  Smaken är mjuk, len och lätt med utsökt jasmin och en kort eftersmak. De fuktiga bryggda bladen utsöndrar en blommig jasmin arom. 

Ursprung & historia

Detta är ett luxuöst handrullat te. Färska gröna teblad och toppar rullas tätt ihop till kulor under tillverkningsprocessen. Bollarna torkas och smaksätts upprepade gånger med jasmin kronblad, som lämnas att överföra doften tills teet har fått en djup jasmin karaktär. Mellan varje steg av smaksättningen lämnas teet att torka, för att fukten inte skall överskrida en viss nivå och förstöra smaken. 

Vad är unikt med Jasmin pärlte?

Dessa tätt ihoprullade kulor innehåller både gröna blad och stora silverfärgade knoppar som  skapar vackra marmorerade te kulor. Teet har en frisk karaktär, som tillåter jasmine aromen att blomma ut och komma fram i förgrunden hos detta te. 

Passar till

Detta te är upplyftande och passar utmärkt som eftermiddags eller tidigt kvälls te. Det utsökta smaken passar väl till färska jordgubbar, eller kombinera ihop med sesam rätter eller aptitretare som kall nudelsallad. 

Brygginstruktioner

Brygg detta te med nykokt vatten som fått svalna till 80°C. Använd en liten tesked eller 5g av jasmin kulor per kopp te, och låt dra i 1.5 - 2.5 minuter. 

 

Videos Hide Videos Show Videos