Earl Grey Darjeeling

kr87.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout
OR
Adding to cart… The item has been added

Earl Grey Darjeeling

Earl Grey Darjeeling. Detta är finaste toppskott med gyllene blommiga små hela blad.

Utseende & innehåll.

De torra tebladen är delvis brutna med en lätt brunaktig ton och en del gröna toppblad. Det bryggda teet har en lätt, gyllene honungsfärg.

Smak & eftersmak

Detta te är ett lätt blommigt, med tydlig bergamot ton med en generös eftersmak. Den är len med endast ett spår av bitterhet. Teets arom  förutom bergamot antyder toner av vårblommor, och spår av muscatel och söta frukter, grönskan av ett sommar gräs samt viss karamell ton. Smaken är len och kvardröjande. Den är lätt gräsig , bergamot aromatiskt med antydan av honung samt uppfriskande inslag av omogna frukter. Eftersmaken har en smak av muscatel druvor och honung som som dröjer sig kvar.

Ursprung & historia

Darjeeling är känt för att producera några v de finaste teerna i världen.Darjeeling ligger beläget upp till 2200 meter över havet, och dess temperatur och fuktiga klimat gör den idealisk för att odla te som är delikat, komplext och ljust i koppen.Detta te kommer från Margaret’s Hope  en av de mest kända te producenter i Darjeeling. Odlingarna grundades 1864, och är idag en av de största tegårdar i Darjeeling. Det är hem för ett mindre samhälle  som har vårdcentral och skola som drivs uteslutande för arbetarna och deras familjer.

Vad är unikt med Darjeeling Earl Grey

Detta te skördas när Himalayas vinter äntligen har kommit till sitt ände. Sedan behandlas varsamt förhand, för att av avslöja den fulla bouquet av naturliga aromer från dessa blad. Teer från första skörden är ljusa i koppen, med en blommig ton, och karaktär av muscatel.

Passar till

Darjeeling Earl Grey är ett perfekt val för ett eftermiddagste. Para ihop det med rätter som är lätta och delikata eller små och söta. Tillåt smakerna att träda fram i lager i din mun, medan du dricker teet och smaken av midsommarblommor uppenbarar sig.

Brygginstruktioner

Låt nykokt vatten att svalna av till 90°C.  Använd en rågad tesked eller 5g per kopp och låt dra i 3 minuter.  För att undvika någon bitterhet, reducera bryggtemperaturen samt dragtiden.

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.