Assam Blatt SF-STGFOP1 Satrupa

kr62.00
(No reviews yet) Write a Review
Availability:
Vi skickar med vanlig post, vanligtvis inom ett dygn från beställningstillfället.
Weight:
0.07 KGS
Shipping:
Calculated at Checkout
OR
Adding to cart… The item has been added

Indiskt svart te - Assam Satrupa SF -STGFOP1. 

Ett svart Assam-te från Satrupa -teområdet. Secund Flush- Special Tippy Golden Flowery Orange Pekoe grade 1 black tea. Utseende och komposition. De torra bladet är brutna med några knoppar och en djup färgton. De blöta bladet är uppdelat i medelstora bitar och har en rik, oxidbrun färg. Teet har är en varm, ljust kastanjröd färg. 

 

Doft, smak och finish

Doften av de torra bladet är något plommonig med noter av honung. Teet doftar honung, malt och lila bär. Smaken är fylligt och ljust med korta blommiga toner och en djup av maltig a toner som för tankarna till smaken av med smaken av kakao. Eftersmaken är lång, söt och något torr med bara en aning bitterhet.

 

Ursprung & historia 

Assam har varit hem för teodlare sedan mitten av 1800 -talet då te först odlades här av britterna. Assam är känt världen över för sina rika maltete som odlas från sina inhemska Assamica -teplantor. Växterna bearbetas till en djup maltbrygga som har blivit en basvara i många frukostblandningar på grund av dess rika och starka smak. På de lågt liggande planen som sträcker sig över Brahmaputra -floden i nordöstra Indien är jorden frodig och bördig och landskapet är rikligt med en rik mångfald av vilda djur. De subtropiska dalarna och foten av Assam är fuktiga och varma så att teplantor enkelt kan växa i detta härliga landskap. Assam är en av de enda regionerna utanför Kina som odlar te från sin egen storbladiga tesort Camellia Sinensis Assamica. Denna inhemska teplantan upptäcktes först växande vilt i regionen på 1800 -talet.

 

Vad är unikt med Assam Satrupa

Satrupa -teområdet ligger i nordöstra delen av Assam. Teet som produceras här är ljust och friskt medan det fortfarande har djup maltig karaktär, typiskt för te från den här regionen.

 

Teet passar till 

Detta te med full smak kommer att passa bra med varma livsmedel inklusive indiskt kök. Detta är ett robust te och kan serveras med mjölk men är bäst svart. 

 

Bryggningsinstruktioner 

Brygg med nykokt vatten som har svalnat till 90 ° C. Använd en tesked (5 g) te per kopp och blanda i tre minuter eller smaka av.

 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.