Assam Amgoorie

kr67.00
(No reviews yet) Write a Review
Weight:
0.07 KGS

Indiskt Svart te - Assam Amgoorie

Ett svart Assam te från Amgoorie te odlingar. Denna är en av de finaste Assam teerna. 

Utseende & komposition

De torra bladen är finfördelade med en hel del  toppskott och en djup färgton. De blöta bladen är finfördelade i medium stora bitar som har en rik oxidbrun ton. I koppen har teet en varm, ljus kastanjeröd färg. 

Arom, smak och eftersmak 

Arom av torra löv,  och plymer med honungstoner. För luktsinnet har teet en värme med lukt av honung, malt och glasbär. Väl i munnen,  är den full i smaken, med en lätt och kort ton av blommor.Den har en djup malt ton med stark antydan av kakao.Eftersmaken är lång, sötaktig, men en mild torrhet och endast en antydan av bitterhet. 

Ursprung och Historia

Assam har varit hem för teodlare sedan mitten av 1800 talet, när teet först började kultiveras där av Britterna. Assam är känt runtom i världen för sitt rika maltiga te som framställs  från det inhemska Assamica te plantan. Den bearbetas till en djupt maltig brygd som har blivit en huvudsaklig ingrediens för många frukost teblandningar på grund av sin kraftiga och starka smak. Låglandsslätten som gränsar till Brahmaputtra floden i Nordöstra Indien, har en bördig och rik jordmån och en stor mångfald av vilda djur och växter. Dessa subtropiska dalar och kullar är fuktiga och varma, som ger utmärkta förhållanden för te plantorna att växa med lätthet i detta ljuvliga landskap. Assam är den enda regionen utanför Kina som odlar te från sin egna tesort Camellia Sinnensis Assamica. Denna inhemska tesort som var vildväxande i regionen, upptäcktes på 1800 talet. 

Vad är unikt med Assam Amgoorie

Amgoorie är belägen vid södra stranden av Brahnmaputra floden och delar gräns med Nagalandet. Namnet kommer från orden “Aam” som betyder mango och “Guri”som betyder mango trädrötter, eftersom det fanns stora mängder av gamla Mangoträd i detta område. Amgoorie avnjuter statusen som en av de bästa te gårdarna i Assam och dess kvalitet som eftertraktas både inom landet och utomlands.

Passar till

Detta fylliga te, passar väl till heta rätter, inklusive det Indiska köket. Detta är ett robust te som kan serveras med mjölk men avnjuts bäst svart. 

Brygginstruktioner 

Brygg med färskt kokt vatten som fylls ner till 90°C. Använd en tesked (5g) av te per kopp och låt dra i tre minuter eller efter egen smak. 

FRAKTFRITT VID KÖP ÖVER 500KR! 

Betala med 

  • Klarna
  • Stripe (Kortbetalning)
  • Paypal
  • i butiken vid upphämtning av din beställning.